detector.media
10.10.2017 13:32
«Громадське» повідомило про візит слідчих із вимогою надати матеріали у справі Саакашвілі
«Громадське» повідомило про візит слідчих із вимогою надати матеріали у справі Саакашвілі
У вівторок, 10 жовтня, до редакції «Громадського» у Києві прийшли слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області, які вимагають надати їм доступ до матеріалів, пов’язаних із подіями 10 вересня на пункті пропуску на українсько-польському кордоні «Шегині».

Про це повідомляється на сайті «Громадського».

В ухвалі Галицького районного суду Львова, фото якої наводить видання, йдеться, що слідчий Нацполіції Львівської області за погодженням із прокуратурою «звернувся в суд з клопотанням про надання тимчасового доступу до не монтованої версії фото та відеозаписів, які були зафіксовані за допомогою технічних засобів працівниками ГО «Громадське телебачення» щодо подій, які мали місце неподалік міжнародного автомобільного пункту пропуску «Шегині»… 10.09.2017 року з можливістю ознайомлення та вилучення їх».

В ухвалі також йдеться про досудове провадження щодо Давіда Сакварелідзе за статтями про «незаконне переправлення осіб через державний кордон України», «опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків» та «групове порушення громадського порядку», а також щодо деяких інших осіб – за цими ж статтями.

Видання нагадує, що 14 вересня Давіду Сакварелідзе вручили протокол про незаконне переправлення осіб через кордон. 16 вересня суд Львова не обрав запобіжний захід Сакварелідзе.

Пізніше суд визнав обґрунтованою оголошену екс-заступнику генпрокурора Давіду Сакварелідзе підозру у справі «прориву» Саакашвілі через держкордон на пункті пропуску «Шегині».

Як повідомляв «Детектор Медіа», 10 вересня канал NewsOne, ТСН.ua,«Громадське», «Страна.ua», «Радіо Свобода», Іnforesist.org та інші ЗМІ висвітлювали повернення в Україну екс-президента Грузії, колишнього голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

22 вересня суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України.

Як також повідомляв «Детектор Медіа», 12 вересня національна поліція викликала на допит до Головного управління Нацполіції у Львівській області двох журналістів з Чернівців – головного редактора газети «Час» Петра Кобевка та редактора порталу «Букінфо» Сергія Зарайського у справі про прорив кордону України 10 вересня Михайлом Саакашвілі.

12 вересня житомирському журналісту Василю Хомюку поліція вручила повістку, у якій його викликають у Львів на допит у справі про прорив кордону України 10 вересня Михайлом Саакашвілі.

Фото: Громадське

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY