detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
10.10.2017 13:13
Нацрада повідомила партнерів радіостанцій УМХ про необхідність вимкнення передавачів
Нацрада повідомила партнерів радіостанцій УМХ про необхідність вимкнення передавачів
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повідомила операторів телекомунікацій, які обслуговують передавачі радіостанцій «Українського медіа холдингу» про анулювання шести ліцензій п’яти радіокомпаній УМХ і необхідність вимкнення їх передавачів у 31 місті.

Про це на прес-конференції 10 жовтня повідомив голова Нацради Юрій Артеменко, відповідаючи на запитання «Детектора медіа».

«Учора (9 жовтня. – ДМ) я підписав листи. Порівняно із ситуацією з «Радио Вести» (передавачі були вимкнені наступного дня після відмови Нацради в продовженні ліцензій. – ДМ) затримка пов’язана з тим, що більшість передавачів УМХ знаходяться не на вежах Концерну РРТ, з яким у нас уже налагоджена комунікація в цьому питанні, а на інших об’єктах (приватних вежах). Враховуючи, що ми маємо практику, коли наші листи з різних причин не доходять до адресатів, ми зробили рекомендовані листи, і на це пішов час. Ми повідомили субєктів, що враховуючи втрату чинності ліцензій на мовлення, просимо вимкнути передавачі і повідомити про це Національну раду», - розповів пан Артеменко.

Коли частоти УМХ можуть бути виставлені на конкурс – пан Артеменко не повідомив.

Нагадаємо, 5 жовтня Нацрада відмовила в продовженні шести ліцензій п’яти радіокомпаній «Українського медіа холдингу» оголошеного в розшук олігарха Сергія Курченка. Відтак, уже найближчими днями звільняться частоти в 31-му місті, і Нацрада зможе виставити їх на конкурс. Також Нацрада вирішила звертатися до суду про анулювання загалом 30-ти ліцензій 12-ти радіокомпаній УМХ, які дають право на мовлення на 169-ти частотах. Крім того, Нацрада починає судову процедуру анулювання п’яти ліцензій трьох радіокомпаній УМХ на 9 частот не лише за результатами позапланових перевірок, а й за результатами розгляду їхніх заяв про переоформлення ліцензій. В усіх випадках підставами стали недотримання УМХ вимог законодавства про прозорість медіавласності.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY