detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
09.10.2017 19:10
Нацрада змінила частоту мультиплексу «Зеонбуду» в Бахмутівці
Нацрада змінила частоту мультиплексу «Зеонбуду» в Бахмутівці
5 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення змінила частоту в Бахмутівці, на якій має тимчасовий дозвіл на мовлення мультиплексу МХ-1 з восьми телеканалів провайдер цифрового телебачення «Зеонбуд».

Замість 34 ТВК мультиплекс мовитиме на 23 ТВК. Змінити частоту порадив «Український державний центр радіочастот», який звернувся з відповідними листами до Нацради.

Окрім цього, Нацрада вирішили видати дозволи на тимчасове цифрове телевізійне мовлення на цій частоті не лише провайдеру «Зеонбуду», а й телеканалам з мультиплексу МХ-1. Телеканали мали звернутися до Нацради з відповідними листами. Поки що з восьми телеканалів до Нацради звернулися тільки три: «UA: Перший», «1+1» та «Україна», їм усім видано дозволи. Нацрада очікує звернень від решти п’яти телеканалів з мультиплексу: «Інтер», НТН, К1, ICTV, «Enter фільм».

Нагадаємо, до Дня Незалежності в селі Бахмутівка Новоайдарського району Луганської області було відкрито нову 134-метрову телевежу, з якої розпочали мовлення 12 цифрових телеканалів (DVB-T2), 2 аналогових телеканали і чотири радіостанції:

- 34 ТВК (замінено на 23 ТВК) у мультиплексі МХ-1 «Зеонбуду»: «Інтер», «Україна», «1+1», НТН, К1, «UA: Перший», ICTV, «Enter фільм»;

- 40 ТВК у локальному мультиплексі: ЛОТ, «ПравдаТУТ», 5 канал і Прямий канал;

- 36 ТВК в аналоговому форматі – «UA: Перший»;

- 21 ТВК в аналоговому форматі – ЛОТ;

- 92,4 МГц – «Українське радіо»;

- 96,2 МГц – «Країна ФМ»;

- 103,6 МГц – «Пульс»;

- 107,9 МГц – «Русское радио».

Радіус дії передавачів станції становить 60 км та забезпечує українським телерадіомовленням населені пункти Новоайдарського, Станично-Луганського, Попаснянського районів, а також Луганська, Голубівки, Кадіївки, Алчевська, Брянки, Первомайська, Слов'яносербського району, частково – Перевальського і Лутугинського районів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY