detector.media
09.10.2017 16:15
Суд переніс розгляд скарги на тримання в СІЗО узбецького журналіста, який шукає притулку в Україні
Суд переніс розгляд скарги на тримання в СІЗО узбецького журналіста, який шукає притулку в Україні
В Апеляційному суді Києва не відбувся призначений на понеділок, 9 жовтня, розгляд скарги на тримання під вартою узбецького журналіста Нарзулло Охунжонова, який шукає притулку в Україні через переслідування в Узбекистані. Засідання перенесено на 19 жовтня.

Про це повідомляє Центр інформації про права людини з посиланням на координатора проекту «Без кордонів» Максима Буткевича.

За словами пана Буткевича, офіційна причина перенесення засідання - матеріали справи не були доставлені до суду. Водночас правозахисник звернув увагу, що перебування у СІЗО вже позначилося на здоров'ї Нарзулло Охунжонова. Його проблеми із зором значно посилилися: наразі він майже не бачить на одне око, і дедалі гірше бачить на інше.

«Медичної допомоги, якої він потребує, у СІЗО йому так і не надали», - наголосив Буткевич.

Він додав, що захист журналіста просить обрати для нього запобіжний захід, не пов'язаний з позбавленням волі.

Крім того, правозахисники звернулись до прокуратури із закликом не екстрадувати Нарзулло Охунжонова до Узбекистану, який оголосив журналіста в міжнародний розшук. Адже Охунжонов піддається серйозному ризику бути засудженим за роботу в Узбекистані, де журналістів переслідують за статті з критикою на адресу влади.

Як повідомляв «Детектор Медіа» з посиланням на адвоката Олексія Федорова, 25 вересня Солом’янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту на 40 діб узбецькому журналістові Нарзулло Охунжонову, який 20 вересня попросив політичного притулку в Україні. Він перебуває у міжнародному розшуку Інтерполу, оголошеному Республікою Узбекистан за фактом шахрайства у 2009 році у розмірі 2 тисячі доларів. На цій підставі його затримали прикордонники в аеропорті «Жуляни».

До Києва узбецький журналіст прибув із Туреччини із дружиною та п’ятьма неповнолітніми дітьми. Його родина наразі також перебуває в столиці України.

На фото: Нарзулло Охунжонов

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY