detector.media
09.10.2017 14:14
Парламентська асамблея НАТО розширить допомогу Україні у питаннях інформбезпеки – Ірина Фріз
Парламентська асамблея НАТО розширить допомогу Україні у питаннях інформбезпеки – Ірина Фріз
Парламентська асамблея НАТО ухвалила резолюцію щодо інформаційної безпеки про розширення допомоги Грузії, Молдові та Україні

Про це повідомила голова постійної делегації в ПА НАТО, народний депутат від БПП Ірина Фріз, пише «Інтерфакс-Україна».

«Парламентська асамблея НАТО на своєму засіданні в понеділок у Бухаресті прийняла резолюцію щодо інформаційної безпеки, яка передбачає розширення допомоги країнам-партнерам, зокрема, Грузії, Молдові та Україні», – розповіла пані Фріз агентству.

Зокрема резолюція встановлює, що країни-члени НАТО повинні розробити і створити спеціальні підрозділи у взаємодії з приватними медіа-компаніями для постійного моніторингу появи помилкових новин, ворожої пропаганди і протидії їм.

«Резолюція закликає збільшити фінансування інститутів Альянсу та спільних установ в інформаційній сфері, зокрема Відділ громадської дипломатії НАТО і відповідних центрів компетенції (COE)», – повідомила депутат Фріз.

Вона також зазначила, що документ передбачає ревізію майданчиків інститутів НАТО і збройних сил країн-членів в соціальних мережах, з метою підвищення рівня стратегічних комунікацій: «Забезпечити обмін досвідом щодо захисту виборчих кампаній, політичних партій і виборчих комісій від кібератак. Забезпечити модернізацію журналістських стандартів у відповідь на загрозу з боку фейкових новин і акцентувати увагу на важливості перевірки фактів, незалежної расследовательской журналістики».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАТО виділить для України близько €40 млн на підтримку держави та розвиток різних галузей, серед яких – кіберзахист.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY