detector.media
08.10.2017 12:00
У наступні місяці в Україні різко зростуть ціни доступу до широкосмугового інтернету
У наступні місяці в Україні різко зростуть ціни доступу до широкосмугового інтернету
В Україні протягом найближчих шести місяців українські провайдери планують подорожчання доступу до мережі інтернет як мінімум на 50%. На цьому зростання цін не зупиниться.

Про це повідомляє UBR.ua.

За словами глави Інтернет-асоціації України (ІнАУ) Олександра Федієнка, швидше за все, до кінця року кардинальної зміни цін не відбудеться через те, що перед святами оператори починають роздавати клієнтам подарунки і проводити акції. Але вже на початку наступного року почнеться чергове подорожчання.

«Наскільки піднімати ціни на інтернет - кожен оператор визначає зараз сам, спираючись на ситуацію в регіоні, купівельну спроможність населення, конкуренції і т.д. Але впевнений, що зростання цін складе в найближчі півроку не менше 50%. Що, як на мене, вкрай мало. Тому зростання цін збережеться і надалі», - зазначив Олександр Федієнко.

При цьому провайдери стверджують, що в порівнянні з Європою і навіть країнами СНД в Україні на сьогоднішній день дуже низькі тарифи на широкосмуговий інтернет. Через інфляцію оператори будуть змушені піднімати розцінки, аби вижити і продовжувати розвиватися.

«Крадіжка, пошкодження мереж, інфляція, ослаблення гривні до основних валют будуть штовхати операторів до необхідності підвищити тарифи», - зауважив директор провайдера NetAssist Сергій Чумак.

Нагадаємо, кількість українців, що використовують інтернет щодня, зменшилася з 52% в 2016 році до 48% в 2017 році. Водночас за рік, з 2016-го року, загальна кількість користувачів інтернету серед мешканців країни зросла з 61 до до 66%. Про це повідомляється в дослідженні Connected Consumer Study 2017, результати якого представлені релізі компанії Google.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY