detector.media
07.10.2017 11:02
У жовтні в США проведуть нове слухання щодо «Лабораторії Касперського»
У жовтні в США проведуть нове слухання щодо «Лабораторії Касперського»
Комітет палати представників США запланував нове слухання у справі російської компанії «Лабораторія Касперського» (Kaspersky Lab) щодо можливості використання антивірусів компанії спецслужбами Росії для шпигування.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на Reuters

«Я з нетерпінням чекаю участі у слуханні, як тільки його буде призначено, і мати можливість безпосередньо вирішувати проблеми комітету», - сказав керівник російської компанії Євген Касперський.

Комітет палати представників з науки, космосу і технологій призначив слухання на 25 жовтня. Рішення було прийнято після того, як стало відомо, що підтримувані російським урядом хакери вкрали висококласифіковану секретну інформацію у співробітника американського Агентства національної безпеки, на ноутбуці якого стояло програмне забезпечення (ПЗ) від «Лабораторії Касперського». 

Водночас не повідомляється, хто даватиме свідчення на слуханні.

Раніше, 13 вересня, Міністерство внутрішньої безпеки США заборонило федеральним компаніям користуватися програмним забезпеченням російської компанії Kaspersky Lab, остерігаючись її можливих зв’язків з російською розвідкою.

Нагадаємо, травні спецслужби США почали вивчати використання продуктів «Лабораторії Касперського». Конгресу запропонували відмовитсия від використання програмного забезпечення компанії, а Комітет Сенату США запропонував заборонити продукцію «Лабораторії Касперського» в оборонних відомствах.

У червні адміністрація Дональда Трампа також зробила кроки, щоб видалити «Касперського» зі списку затверджених державних постачальників.

На початку липня стало відомо, що у США компанію «Лабораторія Касперського» підозрюють у зв'язках з російською владою і спецслужбами. Аби розвіяти ці підозри, глава компанії Євген Касперський заявив, що готовий надати американській владі вихідний код своїх програм. Він також сказав, що готовий перенести частину дослідницької роботи «Лабораторії» до США, аби нейтралізувати негативні чутки про компанію. Євген Касперський також зазначив, що ці чутки почали поширюватися більш ніж двадцять років тому «з професійної заздрості».

Наприкінці липня Конгрес США попросив 22 урядові агентства поділитися документами щодо московської кіберфірми «Лабораторія Касперського», заявивши, що її продукція може використовуватися для «негативних дій проти Сполучених Штатів».

Найбільша американська мережа магазинів споживчої електроніки Best Buy  оголосила про зняття з продажів «Антивірусу Касперського». Це рішення було прийнято в зв'язку з підозрами про зв'язки «Лабораторії Касперського» з російськими спецслужбами.

Генеральний директор компанії Євген Касперський – інженер-математик, який закінчив технічний факультет Вищої школи КДБ (зараз цей виш називається Інститут криптографії, зв’язку та інформатики Академії ФСБ Росії). У 1997 році створив власну компанію, а в 2000 – продукт «Антивірус Касперського». Наразі продукцією Kaspersky Lab користується понад 400 млн користувачів, а офіси компанії розташовані в 32 країнах світу, зокрема й в США.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY