detector.media
06.10.2017 19:39
Клименко, якого називають власником медіахолдингу «Вести Украина», знову відкинув звинувачення ГПУ
Клименко, якого називають власником медіахолдингу «Вести Украина», знову відкинув звинувачення ГПУ
Головний військовий прокурор, заступник генерального прокурора України Анатолій Матіос заявив, що арештоване майно екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименко передане в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами одержаними від корупційних злочинів. У відповідь Олександр Клименко назвав «вигаданими справами-пустишками» звинувачення з боку Генеральної прокуратури України.

Про арешт майна екс-міністра повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос на брифінгу у Києві 6 жовтня, повідомляє «Українська правда».

Він сказав, що органи слідства наклали арешт на 154 об’єкта нерухомого майна в Україні, 22 транспортних засоби елітних, тисячу залізничних напіввагонів загальною вартістю 900 млн грн і корпоративні права юридичних осіб на суму понад 400 млн грн.

Крім того, військова прокуратура за міжнародно-правовим дорученням уряду князівства Ліхтенштейн заморозила активи Олександра Клименка та його оточення на загальну суму близько 20 мільйонів доларів США.

Матіос нагадав, що накладено арешт на кошти компанії-нерезидента України, кінцевим власником якої є Клименко, і повідомив: «Сьогодні на підставі рішення судді від 28 вересня Головна військова прокуратура… передає для управління і подальшого розпорядження перелік майна, яке арештовано й перебуває в Україні. Це 154 об’єкти нерухомого майна».

У відоповідь колишній міністр доходів і зборів України Олександр Клименко назвав справи проти нього, які розпочала ГПУ, «вигаданими», а використання його імені – спробою «захопити» майно у підприємців. Про це він написав на сторінці у Facebook після брифінгу Анатолія Матіоса.

«Українські підприємці знову стали жертвами рейдерського захоплення на державному рівні. Під маркою "боротьби з Клименко" це злодії сьогодні може забрати майно у будь-кого», - заявив Клименко і закликав Анатолія Матіоса та генерального прокурора Юрія Луценка «не ліпити до "справи Клименко" кожне підприємство, що сподобалося».

Нагадаємо,  ЄС у квітні  2014 року ввів санкції у вигляді заморожування активів щодо Олександра Клименка як на одного з вищих посадовців колишнього режиму. Санкції були введені на підставі документів, наданих Генеральною прокуратурою України. Клименко заявив про необгрунтованість висунутих проти нього звинувачень і відзначав політичний характер переслідувань на його адресу. Згодом прес-служба Клименка повідомила, що загальний суд ЄС прийняв рішення анулювати введені в 2014 році санкції проти екс-міністра.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив 30 травня 2016 року, що справи високопосадовців часів Віктора Януковича - бізнесмена, власника «Українського медіа холдингу» Сергія Курченка та колишнього міністра доходів і зборів, якого називають власником медіахолдингу «Вести Украина» Олександра Клименка, - передані першому заступнику головного військового прокурора Володимиру Жербицькому.

Згодом головний військовий прокурор, заступник генерального прокурора України Анатолій Матіос заявляв, що головна військова прокуратура може завершити розслідування справ бізнесмена, власника «Українського медіа холдинга» Сергія Курченка і екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якого ЗМІ називають власником медіа холдингу «Вести Украина», до кінця 2016 року.

8 лютого Апеляційний суд Києва задовольнив клопотання слідчого Генеральної прокуратури України про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишньому міністру доходів і зборів України Олександру Клименку. Натомість його адвокати неодноразово заявляли, що екс-міністр доходів і зборів та лідер партії «Успішна країна» Олександр Клименко не має статусу підозрюваного і всі дії Генеральної прокуратури, які здійснюються відносно політика, є незаконними.

У березні заступник генпрокурора, головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що Головна військова прокуратура звернулася до редакції газети «Вести» з пропозицією опублікувати виклик колишнього міністра доходів та зборів Олександра Клименка для проведення з ним необхідних процесуальних та слідчих дій. 

14 липня Військова прокуратура та Нацполіція провели обшуки в редакції газети «Вести» й «Радио Вести» та інших приміщеннях, які належать екс-міністру з доходів і зборів Олександру Клименку, у справі «злочинної організації Януковича-Клименка».

У квітні 2016 року журналісти проекту «Слідство.Info» встановили  зв'язок між колишнім міністром доходів і зборів Олександром Клименком, який утік до Росії, і газетою «Вести». Сам міністр інформацію про такий зв’язок спростовує.

Нинішня керівниця холдингу Ольга Семченко, пов'язана особистими стосунками з Олександром Клименком, заперечувала в інтерв'ю «ДМ» причетність Клименка до холдингу. В документах, опублікованих відповідно до Закону про прозорість медіавласності, кінцевим бенефіціаром двох ЗМІ - «Радио Вести» і каналу UBR - значиться Денис Мозговий (79,2%), власником значної частини - Тетяна Александрова (19,8%).

На фото - Олександр Клименко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY