detector.media
06.10.2017 18:20
Мінінформполітики відзвітувало про збільшення українського мовлення на Донеччині і Луганщині
Мінінформполітики відзвітувало про збільшення українського мовлення на Донеччині і Луганщині
Перша заступниця міністра інформаційної політики України (МІП) Еміне Джапарова поінформувала про основні здобутки Міністерства інформаційної політики України у сфері розвитку та відновлення мовлення на Сході України в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення.

Про це вона розповіла під час Міжнародного економічного форуму Discover Dn.Ua, що відбувся у Краматорську (Донецька область), повідомляє сайт МІП.

Як повідомила Еміне Джапарова, за час роботи Комісії збільшено на 27 % покриття українським телерадіомовленням територій в Донецькій та Луганській областях аудиторія. При цьому FМ-радіомовлення на підконтрольних і непідконтрольних територіях збільшилося на 40% (до 700 тисяч людей), аналогове телемовлення збільшилося на 30%, цифрове – на 9%.

«Для зони АТО за ці роки виділено 57 FМ-радіочастот, це приблизно 30% від усіх частот, що були надані в користування по Україні, видано дозволи на тимчасове мовлення на 77 телерадіоканалах», - наголосила перша заступниця міністра.

Еміне Джапарова також нагадала, що за період роботи Комісії побудовано дві телерадіокомунікаційної вежі у місті Краматорську (гора Карачун) Донецької області та у селі Бахмутівка Луганської області, а залучено від іноземних партнерів понад 60 передавачів.

Нагадаємо, заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова під час заходу «Перші кроки у становленні миру. Формування мирних процесів на Сході України політико-дипломатичним шляхом», організованому Верховною Радою України,  повідомила, що на підконтрольних територіях в зоні АТО вдалося забезпечити сталий сигнал українських мовників, випускається газета «Донбасс Информ»,яка поширюються безкоштовно у Донецькій та Луганській областях.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY