detector.media
05.10.2017 19:28
Канал «112 Україна» покаже фільм про український військово-морський флот
Канал «112 Україна» покаже фільм про український військово-морський флот
7 жовтня о 21:10 телеканал «112 Україна» представить новий документальний фільм Богдана Піленка «Морський бій».

Про це «Детектору Медіа» повідомили в прес-службі каналу «112 Україна».

Коли і, головне, чому Україна почала втрачати свій флот? Хто і про що домовлявся? Хто доклав зусиль, щоб у держави  не залишилося найкращих кораблів? І скільки разів ми були на порозі воєнного  конфлікту? Відповіді на ці та інші запитання – в новому документальному фільмі Богдана Піленка «Морський бій».

«У 2014-му, під час анексії Криму, за даними військових, ми втратили 70%  можливостей на морі. Ну, і у мене виникло запитання: а в якому стані були тоді українські ВМС ? Виявилося, що ми втрачали флот вже з моменту проголошення Незалежності», - розповідає автор фільму спеціальний кореспондент Богдан Піленко.

У своїй стрічці він відстежує події, які поступово привели нашу країну до того, що вона залишилася практично без флоту. Відновлює хронологію зустрічей, домовленостей і переговорів. Але фільм «Морський бій» - це не просто розповідь, а спроба крізь призму подій показати, чому все відбувалося саме так.

Автор спілкується з героями фільму і з'ясовує, що робили командири, щоб зберегти кораблі, особовий склад і техніку. У його стрічці близько 30 героїв: командувач військово-морськими силами,  пілоти, чиновники, відставні, які служили в 90-х роках, командири кораблів.

«Морський бій» - це двосерійний фільм. У першій частині автор  проводить історичний екскурс. У наступній - розповідає, яким бачить майбутнє флоту командування МВС, і про нові українські  кораблі.

Завтра в ефірі телеканалу - перша серія нового документального фільму.

Богдан Піленко - спеціальний кореспондент телеканалу «112 Україна». У свої 25 років він автор уже 6 документальних фільмів: «Ніхто, крім нас», «Війна і Мінськ» у співавторстві з ведучою Віолеттою Триковою, «Операція «Дебальцеве», «Тіні Іловайська», «Майдан. Справа 20-02» і «Морський бій». Богдана визнано кращим на конкурсі професійної журналістики «Честь професії-2016» у номінації «Надія журналістики».

Для телеканалу фільм «Морський бій» - 26-й в переліку документальних стрічок власного виробництва.

Як повідомляв «Детектор Медіа», ХІІ Дні польського кіно, які пройдуть в Україні 5-18 жовтня, завершаться в Києві документальним фільмом «Піаніно» (2015) про інструмент, який став одним із символів Євромайдану. Стрічку презентує режисерка Віта Марія Дриґас.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY