detector.media
05.10.2017 15:13
Парламент ухвалив закон про кібербезпеку України без поправки про «технологічну інформацію»
Парламент ухвалив закон про кібербезпеку України без поправки про «технологічну інформацію»
Сьогодні, 5 жовтня, Верховна Рада ухвалила Закон №2126а «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України». При цьому парламент вилучив із закону поправку народного депутата Руслана Лук‘янчука («Народний фронт»), яка запроваджувала поняття «технологічна інформація» та фактично могла заборонити поширення і доступ до будь-якої інформації.

За ухвалення закону проголосували 257 депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів, повідомляє інформагентство УНІАН.

За словами голови Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та зв'язку Олександра Данченка, законопроектом визначаються правові засади в сфері кібербезпеки.

«Законопроектом пропонується визначити правові та організаційні засади державної політики у сфері кібербезпеки. При підготовці законопроекту до повторного другого читання було враховано більшість зауважень Головного науково-експертного управління та Головного юридичного управління», – сказав він.

Цим законопроектом, зокрема, встановлюється, що президент здійснює загальне керівництво у сфері кібербезпеки України, визначає стратегію кібербезпеки, пріоритети і напрями її забезпечення. Рада нацбезпеки і оборони України (РНБО) здійснює координацію і контроль діяльності суб'єктів сектору безпеки і оборони, які забезпечують кібербезпеку, і створює з цією метою Національний координаційний центр кібербезпеки.

Зазначається, що в проекті закону враховано ряд пропозицій експертів НАТО і Євросоюзу.

Нагадаємо, 5 вересня медійні та громадські організації «Інтерньюз-Україна», «Інститут масової інформації», «Інформаційна безпека», «Детектор медіа», Національна спілка журналістів України та «Європейська медіаплатформа» вимагали від депутатів не вносити до порядку денного законопроекти №6676, №6688, №2126а без проведення відповідних консультацій з медійними організаціями.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY