detector.media
05.10.2017 11:03
Гельсінська комісія США засудила випадки порушення російською владою прав українських журналістів
Гельсінська комісія США засудила випадки порушення російською владою прав українських журналістів
4 жовтня Гельсінська комісія США (Комісія з безпеки і співробітництва в Європі) на своєму брифінгу в Конгресі США засудила порушення Росією прав українських журналістів.

Про це повідомляє у Facebook прес-служба Посольства України в США.

«Сьогодні в Конгресі США пройшов брифінг, організований Гельсінською комісією США, за участі американських конгресменів, представників Кокусу зі свободи преси Палати представників США Адама Шиффа та Стіва Чебота. На заході обговорювалися випадки частих залякувань, переслідувань та незаконних ув’язнень журналістів владою Кремля, зокрема, на територіях Донбасу, підконтрольних проросійським бойовикам, а також в тимчасово окупованому Росією Криму», - повідомляє Посольство.

У цьому контексті була зазначена велика стурбованість щодо справ незаконно затриманих та ув’язнених українських журналістів Романа Сущенка, Миколи Семени та Станіслава Асєєва.

«Вдячні Гельсінській комісії #США (Комісія з питань безпеки та співробітництва в Європі) за сильну позицію із засудження випадків порушення Росією прав українських журналістів», - зазначає Посольство.

Нагадаємо, раніше Американська Комісія з безпеки та співробітництва в Європі (Гельсінська комісія) підтвердила важливість справи українського журналіста Романа Сущенка, якого досі незаконно утримують за гратами в Москві, та підкреслила, що матиме це питання у фокусі своєї уваги.

При цьому в Гельсінській комісії повідомили, що це питання обговорюватиметься під час брифінгу, який відбудеться наступного тижня в американському Конгресі за участю американських конгресменів, а також керівництва «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода», «Голосу Америки», Комітету із захисту журналістів.

«Цей брифінг присвячений ключовим питанням щодо журналістів в Росії та інших пострадянських країнах; важливості їхньої ролі та впливу; занепокоєнню щодо їхніх прав, безпеки та захисту; а також майбутній підтримці та просуванню свободи ЗМІ в регіоні ОБСЄ», - зазначили в Гельсінській комісії.

Комісія з питань безпеки та співробітництва в Європі (Гельсінська комісія США) є незалежним урядовим агентством США, заснованим Конгресом в 1975 році. Основною метою її створення передбачається контроль за дотриманням Гельсінського заключного акту, що послужив основою для діяльності ОБСЄ.

Гельсінська комісія складається з членів Сенату США (верхня палата Конгресу), Палати представників (нижня палата Конгресу), а також посадовців із Держдепартаменту, Пентагону і Міністерства торгівлі США.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY