detector.media
05.10.2017 10:11
Затриманого вчора співробітника НТВ видворили з території України
Затриманого вчора співробітника НТВ видворили з території України
Службою безпеки України прийнято рішення про примусове повернення до РФ кореспондента російського пропагандистського телеканалу НТВ В’ячеслава Немишева.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

«Російського громадянина 4 жовтня затримали у Києві працівники поліції за скоєння дрібного правопорушення. Під час встановлення його особи правоохоронці виявили акредитаційне посвідчення фейкового «Міністерства інформаційної політики ДНР», так звану «военную акредитацию». Це стало підставою залучення співробітників СБ України для перевірки затриманого», - повідомляє СБУ.

Затриманий кореспондент НТВ В’ячеслав Немишев

Служба безпеки України інформує, що кореспондент НТВ В’ячеслав Немишев з весни 2016 до осені 2017 року «працював» на тимчасово окупованій терористами території України.

«Він підготував низку брехливих антиукраїнських матеріалів для ЗМІ на замовлення російських кураторів та в інтересах верхівки бойовиків для виправдання та популяризації їх протиправної діяльності в інформаційному просторі», - зазначає СБУ.

Служба безпеки України вирішила видворити кореспондента НТВ з України «через діяльність, яка шкодить національним інтересам України».

Після проведення відповідних процесуальних дій сьогодні, 5 жовтня, о четвертій ранку Немишева було примусово повернуто до РФ на пункті пропуску «Сеньківка».

Пропагандисту заборонено в’їзд до України терміном на три роки.

«Згідно з досягнутими домовленостями та для запобігання штучних звинувачень РФ в псевдоутисках російських журналістів СБ України поінформувала про цей факт представників міжнародних і вітчизняних громадських об’єднань, що працюють у сфері захисту свободи слова», - повідомляє СБУ.

Нагадаємо, увечері 4 жовтня російський пропагандистський телеканал НТВ повідомив, що кореспондент телепрограми «Центральне телебачення» В'ячеслав Немишев затриманий в Києві. Згодом СБУ підтвердила затримання співробітника НТВ.

Речниця СБУ Олена Гітлянська у коментарі «Українській правді» розповіла«Поліція передала нам працівника НТВ, у нього було вилучено акредитацію в "ДНР". Зараз проводиться його опитування, і за результатами у рамках чинного законодавства буде ухвалене рішення щодо подальших кроків».

У вересні В’ячеслав Немишев побував на території «ДНР» і підготував до ефіру сюжет під назвою «Малолетние бомбисты: как украинские спецслужбы вербуют детей в Донбассе».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY