detector.media
04.10.2017 19:05
Комітет свободи слова рекомендував доопрацювати проект про захист дітей від сексуальної експлуатації
Комітет свободи слова рекомендував доопрацювати проект про захист дітей від сексуальної експлуатації
Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики не підтримав проект про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства в частині відання Комітету.

Члени Комітету свободи слова на черговому засіданні, що відбулося 4 жовтня, одноголосно рекомендували профільному Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності доопрацювати урядовий законопроект №6588 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства» в частині відання Комітету свободи слова.

Представниця Міністерства юстиції Людмила Руда роз’яснила, що пропонується окрім змін до Кримінального кодексу внести зміни до закону про захист суспільної моралі. «Ми вносимо в цей закон одну суттєву зміну, а саме визначення про видовищні заходи порнографічного характеру. І відповідні зміни ми вносимо до Кримінального кодексу, в якому передбачаємо відповідальність за такі заходи», – сказала представниця Мін’юсту.

На думку голови Комітету Вікторії Сюмар, ця поправка є недосконалою, оскільки за введенням нового терміну не виписана різниця між заходами сексуального та порнографічного характеру, і це може мати негативні наслідки для ТРК.

«Ми в своїй частині відання будемо рекомендувати доопрацювати цей проект, і це можна зробити до другого читання», – зазначила Вікторія Сюмар.

Її пропозиція була одноголосно підтримана членами Комітету.

Нагадаємо, 9 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оштрафувати телеканал СТБ на 1 млн 654 тис. 688 грн (10% ліцензійного збору) за повторне протягом року порушення – показ програм, що можуть завдати шкоди дітям, у не передбачений для цього час.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY