detector.media
03.10.2017 13:07
«Дні українського кіно» вперше пройдуть у столиці Латвії
«Дні українського кіно» вперше пройдуть у столиці Латвії
За підтримки Державного агентства України з питань кіно з 13 по 15 жовтня у столиці Латвії Ризі вперше пройдуть «Дні українського кіно».

Про це повідомляється на сторінці Держкіно в Facebook.

На фестивалі буде представлено шість фільмів, більшість з яких створені впродовж останніх двох років: «Головна роль» Сергія Буковського (Sergey Bukovsky); The Nest of the Turtledove/Гніздо горлиці Тараса Ткаченка; Червоний Zaza Buadze; «Побачення на Чумацькому Шляху» Яніса Стрейча; «Вагрич та чорний квадрат» Андрія Загданського і «Білий птах з чорною ознакою» Юрія Іллєнка.

Жителі Риги матимуть змогу не лише переглянути українські фільми, але й поспілкуватися з українськими кінематографістами, йдеться в повідомленні. Фестиваль відкриють фільм Сергія Буковського «Головна роль», переможець документального конкурсу Одеського МКФ, та кіношедевр Юрія Іллєнка «Білий птах з чорною ознакою», володар численних призів і кінопремій.

Проект організовано у співпраці установ України і Латвії – Ризької Думи, Державного агентства України з питань кіно та КП «Київкінофільм» за підтримки МЗС України, громадських організацій БФ «Двері» та Об’єднання українських товариств Латвії.

Покази пройдуть у кінотеатрі «Сплендід пала», вхід на усі перегляди вільний.

Нагадаємо, у Страсбурзі за підтримки Держкіно України пройде Тиждень українського кіно «Україна у фокусі». З 6 до 14 жовтня в одному із найстаріших кінотеатрів Європи «Одісей» та в кінозалі «Палацу Європи» у Страсбурзі покажуть 5 українських повнометражних та 4 короткометражні стрічки.

Як повідомляв «Детектор Медіа», У Торонто 11 вересня завершився триденний фестиваль українських фільмів «Дні українського кіно», на якому показали шість українських стрічок.

До програми кінопоказів увійшли шість українських повнометражних кінострічок виробництва 2016-2017 років – «Червоний», «Школа №3», «Процес», «Припутні», «Dzidzio. Контрабас» та «Гніздо горлиці».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY