detector.media
02.10.2017 19:38
Європарламент підготував резолюцію на підтримку Чийгоза, Умерова та Семени
Європарламент підготував резолюцію на підтримку Чийгоза, Умерова та Семени
В Європарламенті відбудуться дебати та буде проголосована резолюція на підтримку лідерів кримськотатарського народу та журналіста Миколи Семени, які нині переслідуються окупаційним російським режимом у Криму.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Відповідне питання включено для обговорення та голосування на пленарній сесії законодавчого органу ЄС у четвер, 5 жовтня.

«Справи лідерів кримських татар Ахтема Чийгоза, Ільмі Умерова та журналіста Миколи Семени», - таку назву має проект резолюції, що буде розглядатися у рамках засідання Європарламенту, присвяченому порушенню прав людини, демократії та верховенства права.

Нагадаємо, в квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

22 вересня підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд 27 вересня виніс вирок у справі одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ільмі Умерова. Йому призначили покарання у вигляді двох років колонії-поселення. Також Ільмі Умерову заборонили два роки займатися публічною діяльністю й виступати в ЗМІ. Умерова звинувачували в публічних закликах до сепаратизму. Він називав порушену проти нього кримінальну справу політично мотивованою.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY