detector.media
02.10.2017 14:35
Судові рішення по «справі Шеремета» засекретили за проханням слідства – Аваков
Судові рішення по «справі Шеремета» засекретили за проханням слідства – Аваков
Міністр внутрішніх справ України (МВС) Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція України (Нацполіція) звернулася до суду щодо засекречення судових рішень у справі вбивства журналіста Павла Шеремета, бо так вирішило слідство

Про це міністр повідомив 2 жовтня під час брифінгу, повідомляє «Українська правда».

«Слідство не може проходити під відеокамерами і під постійною увагою фрілансерів-журналістів. Слідство – це процес, який передбачає закритість», – сказав він.

На уточнення, чому це було зроблено через рік після вбивства, міністр заявив: «Коли ви будете працювати слідчим, то будете формулювати, як мають відбуватися слідчі дії. Тому що так вирішило слідство, я не є процесуальним керівником».

Крім того, як зазначає «Українська правда», глава Нацполіції Сергій Князєв не розкрив нових деталей у справі.

«Слідча група відпрацьовує ряд робочих версій. Без рішень суду неможливо проводити слідчі дії. Враховуючи, що це провадження має велику суспільну нагрузку, ми звернуся до суду щодо закриття інформації у реєстрі. Суд погодився і ми працюємо», – сказав він.

Нагадаємо, у вересні стало відомо, що Нацполіція із міркувань безпеки засекретила з 24 липня 2017 року всі рішення судів по справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Як повідомляв «Детектор медіа», Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

Слідство не встановило ані вбивць, ані замовників злочину.

Фото: УНІАН

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY