detector.media
02.10.2017 12:10
На Житомирщині посадовці не відповідають на запит журналістів через відпустку бухгалтера
На Житомирщині посадовці не відповідають на запит журналістів через відпустку бухгалтера
У Богунській районній раді Житомира майже місяць не надають редакції Вголос.Zt інформацію про заробітні плати голови та заступників

Про це  повідомляє сайт Вголос.Zt.

Зазначено, що запит редакція відправила 28 серпня 2017 року на електронну пошту райради.

«Після спливання встановленого законом терміну ми звернулися до райради за телефоном. У розмові з журналістом Вголос.Zt посадовці підтвердили, що запит направлений за правильною адресою. Однак, запевняють, що листа не отримували. У телефонній розмові журналіста із головою ради Олександром Блощинським останній запевнив, що відповідь на запит редакція отримає найближчим часом», – повідомляється на сайті.

Зазначено також, що 19 вересня журналісти повторно звернулися із запитом. Відповідь надійшла на електронну адресу редакції 25 вересня, в якій голова Богунської районної ради повідомив, що “відповідно до статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» прийнято рішення про відстрочку надання відповіді на запит, оскільки особи, визначені відповідальними за підготовку відповіді, тимчасово відсутні на роботі в зв’язку з поважними причинами».

Тим часом, як зазначено на сайті видання. стаття 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» визначає, що відстрочка у задоволенні запиту надається в разі, якщо відповідь потребує опрацювати великий масив інформації. Відтермінувати відповідь на запит також можуть «у разі настання обставин неперебоорної сили». 

«Схоже, що тимчасова відсутність на робочому місці відповідальних за підготовку відповіді осіб, є для районної ради дуже непереборними обставинами», – повідомляє редакція.

Зазначено, що редакція Вголос.Zt із подібними запитами зверталася до всіх районних рад Житомирської області. Інформацію про свої заробітні плати не повідомили тільки у Богунській районній раді, повідомляє ЗМІ.

 

Нагадаємо, у серпні у Чернігівській міській раді відмовили місцевому блогеру, громадському активісту Олександру Гашпару в наданні протоколів засідань містобудівної ради, посилаючись на відпустки чиновників. 

«При цьому повідомляємо, що згідно з частиною 2 статті 21 Закону України «Про доступ до публічної інформації» у разі якщо задоволення запиту на інформацію передбачає виготовлення копій документів обсягом більш як 10 сторінок, запитувач зобов’язаний відшкодувати витрати на копіювання і друк», - йдеться у відповіді на запит пана Гашпара. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY