detector.media
29.09.2017 19:51
В ОБСЄ ще раз заявили, що закликають російську владу звільнити Романа Сущенка
В ОБСЄ ще раз заявили, що закликають російську владу звільнити Романа Сущенка
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір стежить за справою українського журналіста Романа Сущенка, якого незаконно тримають під вартою в РФ.

Про це передає «Укрінформ».

«Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ уважно стежить за справою Романа Сущенка і закликає російську владу звільнити його», - відповіли в Офісі Арлема Дезіра на запит агентства.

В офісі нагадали, що коли Романа Сущенка затримали, представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ зв'язався з російською владою і попросив надати журналістові всі процесуальні привілеї відповідно до кримінального законодавства.

Справа Сущенка також обговорювалася з українською владою в ході останнього візиту представника у жовтні 2016 року. Це питання порушувалося також під час українсько-російського діалогу профспілок журналістів, зазначили в Офісі Арлема Дезіра.

Раніше Офіс Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ заявив, що стежить за справами незаконно затриманих і переслідуваних українських журналістів Романа Сущенка, Миколи Семени і Станіслава Асєєва.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

25 вересня Московський міський суд продовжив арешт кореспонденту Укрінформу Романові Сущенку, який незаконно утримується в Росії.

Президент України Петро Порошенко заявив, що сподівається до кінця року отримати позитивні новини щодо звільнення ув’язненого в Росії українського журналіста Романа Сущенка.

На фото - Арлем Дезір

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY