detector.media
29.09.2017 19:17
Телевежа у Покровську дозволить відновити українське мовлення на 100 км вглиб окупованої території Донбасу
Телевежа у Покровську дозволить відновити українське мовлення на 100 км вглиб окупованої території Донбасу
Перша заступниця міністра інформаційної політики Еміне Джапарова сподівається, що ближчим часом буде запущено телевежу в Покровську (Донецька область), що дозволить забезпечити українське телемовлення на частині окупованої території.

Про це вона сказала в ході круглого столу «Перші кроки у становленні миру, формування мирних процесів на сході України політико-дипломатичним шляхом» у Верховний Раді України, повідомляє «Укрінформ».

«Сьогодні радіомовлення є на всій території окупованої частини Донбасу... Я сподіваюсь, що ми незабаром запустимо вежу у Покровську, яка теж дозволить не тільки оптимізувати мовлення українське на наших територіях, а в тому числі на 100 або 80 км давати мовлення на окуповану територію», - зазначила Еміне Джапарова.

Вона також нагадала, що в рамках діяльності Комісії з питань стабільного функціонування національних систем телерадіомовлення на окупованих територіях вдалося збудувати за участю місцевої влади кілька веж: «Мова йде про Карачун, яка є взагалі символом українськості і символом України... Зокрема, ми запустили нещодавно вежу у Бахмутівці Луганської області, яка сьогодні практично на третину збільшила мовлення на контрольованих Україною територіях».

Нагадаємо, у лютому стало відомо, що нову телевежу в Покровську збудують висотою у 200 метрів замість нинішньої вежі в 69 метрів. Завдяки збільшенню висоти, вдасться охопити телесигналом 852 тис осіб (нині це 573 тис) та радіосигналом – 581 тис (нині 198 тис). Державний секретар Міністерства інформполітики Артем Біденко уточнив, що вежа обійдеться приблизно у 12-17 мільйоні гривень. У травні він заявив, що до кінця 2017 року в Бахмутівці та Покровську побудують дві нові телевежі, які транслюватимуть українські канали на Донбасі.

Будівництво нової щогли в Покровську висотою 200 метрів замість існуючої в 69 метрів, а також придбання та встановлення нових цифрових передавачів стандарту DVB-T2 вздовж «лінії розмежування» на Донеччині було погодженопід час робочої наради в Донецькій облдержадміністрації на початку червня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY