detector.media
29.09.2017 17:28
Тетяна Попова спростувала звинувачення волонтера «Миротворця» в сприянні засудженим Васильцю і Тимоніну
Тетяна Попова спростувала звинувачення волонтера «Миротворця» в сприянні засудженим Васильцю і Тимоніну
Волонтер «Миротворця» Ігор Савчук звинуватив Тетяну Попову в тому, що вона сприяла входженню Васильця і Тимоніна до Громадської Ради Мінінформу.

Відома українська медійниця, експерт НГО «Information Security» Тетяна Попова спростувала звинувачення в тому, нібито вона, як членкиня ініціативної групи з формування Громадської Ради при Міністерстві інформаційної політики, сприяла входженню до складу Громадської Ради.

«"Миротворці" створили черговий фейк. Цього разу по справі вчора засуджених Васильця/Тимоніна. Ніби я брала участь чи якось сприяла їх обранню в громадську раду при МІП», - написала пані Попова на своїй сторінці в Facebook.

На підтвердження своїх слів вона виклала скріни відповідних документів.

«У наявних скрінах з сайту МІП (перші 8 сторінок) можна бачити, хто був присутній на першому засіданні по формуванню ГромРади (а тут можна побачити всі інші протоколи засідань ГР http://mip.gov.ua/content/dokumenti-ta-fayli-gr.html)

Як бачите, там немає мого прізвища, так і не було мене особисто. І не могло бути, тому що відповідальними за ГромРаду на зустрічі ініціативної групи було призначено: головою - Стеця, секретарем Біденка (останні 2 скріни, а з повними текстами засідань ініціативної групи можна ознайомитися тут: http://mip.gov.ua/ru/documents/18.html)

Також факт того, що я не була присутня на жодному засіданні ГР до мого звільнення з посади,  можуть підтвердити члени ГР…

P.S.: Eugen Fedchenko, може, варто зробити підрозділ на StopFake по внутрішніх фейках? Думаю, аудиторія буде не менша)», - написала Тетяна Попова.

Волонтер «Миротворця» Ігор Савчук опублікував в своєму Facebook пост «Хто прийняв зрадників в громадську раду Міністеця?», в якому написав, що Василець і Тімонін входили до громадської ради Міністерства інформаційної політики. За словами Савчука, «СБУ варто перевірити на зв'язок із засудженими Васильцем та Тімоніним всіх членів Ініціативної групи з підготовки установчих зборів Громадської ради МІП».

Як повідомляв «Детектор Медіа», 28 вересня Бердичівський суд (Житомирська область) визнав киянина Дмитра Васильця і жителя Бердичева Євгена Тимоніна винними у сприянні терористичній організації і засудив їх до дев'яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, 24 листопада 2015 року в Києві співробітники СБУ затримали Дмитра Васильця і Євгена Тимоніна за підозрою у технічному сприянні трансляції телеканалу сепаратистів «Новороссия ТВ» через інтернет.  

Дмитро Василець та Євген Тимонін підозрювалися у тому, що вони доставляли обладнання, надавали консультації та практичну допомогу представникам телеканалу «Новороссия ТВ» для налагодження прямого ефіру, трансляцій новин про діяльність так званої «ДНР». В червні-липні 2014 року вони начебто виїжджали на підконтрольну «ДНР» територію до Донецька. 

Ці особи були також членами Громадської ради Міністерства інформаційної політики України. Міністр Юрій Стець сказав журналістам «1+1», що хоч і особисто затверджував склад Громадської ради Міністерства інформації, але хто туди прийшов – не перевіряв.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY