detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
29.09.2017 16:28
Державне космічне агентство найкраще забезпечує доступ до інформації у своєму приміщенні – результати моніторингу
Державне космічне агентство найкраще забезпечує доступ до інформації у своєму приміщенні – результати моніторингу
Державне космічне агентство є лідером з-поміж центральних органів виконавчої влади з безпосереднього доступу до публічної інформації у приміщенні розпорядника інформації.

Такими є результати моніторингу, проведеного Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) у рамках платформи «Омбудсмен+», оголошені 29 вересня на конференції «День права знати: забезпечення доступу до публічної інформації».

ЦЕДЕМ промоніторив 65 центральних органів виконавчої влади та 8 вищих органів влади і державних органів зі спеціальним статусом, оцінюючи організацію спеціального місця для роботи запитувачів з документами та особистого прийому запитів на інформацію.

Лідером за цими параметрами стало Державне космічне агентство. Друге місце розділили Міністерство соціальної політики, Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру та Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.

За результатами моніторингу ЦЕДЕМ склав посібник з рекомендаціями щодо забезпечення умов та безпосереднього доступу до публічної інформації в приміщенні розпорядників. Посібник буде поширено серед установ, які потрапили до моніторингу.

У посібнику ЦЕДЕМ нагадав, який мінімальний набір можливостей для запитувачів має забезпечити розпорядник, аби процес подання (прийому) запиту був простим, швидким і вимагав мінімуму ресурсів:

Конференція «День права знати: забезпечення доступу до публічної інформації» проводилася за підтримки проекту «Зміцнення потенціалу Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини», який виконується Програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії, а також проекту Ради Європи «Зміцнення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY