detector.media
28.09.2017 19:37
ХІІ Дні Польського кіно завершаться українською прем’єрою документального фільму про Євромайдан
ХІІ Дні Польського кіно завершаться українською прем’єрою документального фільму про Євромайдан
5-18 жовтня в Україні відбудуться Дні польського кіно – проект Польського Інституту у Києві, який цьогоріч відбувається вже вдванадцяте. Традиційно у програмі представлено найцікавіший доробок польського кінематографу останніх двох років.

Про це йдеться на сайті Польського Інституту.

Цього року у шести містах України – Києві, Одесі, Вінниці, Харкові, Маріуполі та Луцьку – буде представлено сім повнометражних польських фільмів, що вже здобули нагороди на престижних міжнародних фестивалях, визнання глядачів та світової кінокритики.

Польський кінотиждень відкриється кінорозповіддю про появу книги «Мистецтво кохання» Міхаліни Віслоцької – своєрідною історією сексуальної революції у польській версії (режисерка Марія Садовська).

Іще одна біографічна драма Днів польського кіно буде присвячена видатному науковцю-польці Марії Склодовській-Кюрі (режисерка Марі Ноель).

Також український глядач матиме змогу побачити романтичну комедію Міті Окорна «Планета самотніх» і трилер Марціна Кошалки «Червоний павук».

Вперше за останні роки на фестивалі буде показаний дитячий фільм «За блакитними дверима» (режисер Маріуш Палей).  Однією з ліній драми «Новий світ» є історія української емігрантки Віри.

У програмі також кілька яскравих кінодебютів – зокрема, дебютний повнометражний художній фільм Яна П. Матушинського «Остання сім’я», який минулого року здобув гран-прі фестивалю «Молодість».

У рамках ХІІ Днів польського кіно в Одесі, з нагоди 15-річчя Школи Анджея Вайди, буде представлена добірка знаних фільмів випускників Школи Вайди останніх років. У Києві Польський кінотиждень урочисто завершиться документальним фільмом «Піаніно» (2015) про інструмент, який став одним із символів Євромайдану. Стрічку презентує режисерка Віта Марія Дриґас.

Нагадаємо, у лютому документальній фільм «Піаніно» польської режисерки Віти Марії Дригас про події Євромайдану отримав головний приз кінофестивалю MiradasDoc в Іспанії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY