detector.media
28.09.2017 13:22
Колеги Романа Сущенка влаштовують перформанс і флешмоб на його підтримку
Колеги Романа Сущенка влаштовують перформанс і флешмоб на його підтримку
29 вересня у приміщенні Укрінформу в Києві відбудеться акція з нагоди річниці незаконного ув’язнення в Росії журналіста Романа Сущенка.

Про це повідомляє Укрінформ.

У акції братимуть участь дружина і донька Романа - Анжеліка і Юлія Сущенко.  

Колеги Романа у футболках з його портретом запустять повітряні кульки, що символізують 365 днів журналіста за ґратами.

Акція розпочнеться о 12:00.

«День арешту Сущенка збігається з Всеукраїнським днем бібліотек. Для Сущенка читання книг стало чи не єдиним інструментом для того, щоб витримати нелегке випробування. За рік за ґратами він прочитав половину бібліотеки СІЗО «Лефортово». Наразі й сам почав писати книгу про те, як вижити у російській в’язниці», – йдеться в повідомленні.

Тому зарубіжні та регіональні власні кореспонденти Укрінформу підтримають Романа своїм флешмобом, сфотографувавшись у бібліотеках різних міст України та світу з мініплакатом #FreeSushchenko.

У рамках акції у «Вікнах Укрінформу» відкрилася присвячена українському журналісту фотовиставка «Рік за гратами».

Агентство також закликає всіх небайдужих до долі українських політв’язнів підтримати Романа Сущенка, зробивши своє фото із написом #FreeSushchenko і розмістивши його 29-30 вересня у соцмережах.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

25 вересня Московський міський суд продовжив арешт кореспонденту Укрінформу Романові Сущенку, який незаконно утримується в Росії.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY