detector.media
18.08.2017 11:33
Відомі імена членів журі фестивалю Linoleum у 2017
Відомі імена членів журі фестивалю Linoleum у 2017
З 28 серпня до 1 вересня у Національному центрі Олександра Довженка пройде фестиваль актуальної анімації і медіа-мистецтва Linoleum. Гості фестивалю побачать 250 короткометражних анімаційних фільмів із 45 країн світу, відібраних з понад 2000 заявок.

Журі на чолі з режисеркою та художницею Баді Мінк, чиї фільми були представлені на понад 500 міжнародних фестивалях, визначить найкращі роботи у міжнародному і національному конкурсах.  До складу журі також ввійшли Михайло Царьов, ідеолог та засновник фестивалю Linoleum, Дмитро Лісенбарт, засновник студії Lisenbart Animation Studio, Сашко Даниленко, фільммейкер і аніматор, Дмитро Деркач, співвласник мережі кінотеатрів «Планета кіно», Андрій Баштовий, головний редактор порталу The Village, Ольга Навроцька, дизайнерка і художниця з костюмів анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня». 

До програми Міжнародного Конкурсу увійшли 43 фільми з 23 країн, до  програми Національного — 18 фільмів, що дозволило вперше за всю історію фестивалю сформувати два блоки українських стрічок. 

«Цього року програма фестивалю буде насиченою, як ніколи досі. Окрім конкурсної програми, ми представимо одразу кілька фокусних тем — Болгарія, Чехія і Польща, а також дві програми від Японського фестивалю медіа-мистецтва і добірку Азіатської анімації з Китаю, Японії, Тайваню, Філіппін та Індії.  Приємно здивували українські мультиплікатори: ми отримали близько 40 заявок, що є абсолютним рекордом за 4 роки фестивалю.  Глядачі зможуть побачити одразу два блоки сучасної вітчизняної анімації, ретроспективи найкращих робіт «Київнаукфільму» та спеціальні прем’єри від Національного центру Олександра Довженка», — розповідає програмний директор фестивалю Анастасія Верлінська. 

На додаток до конкурсної програми гостям запропонують 10 майстер-класів і лекцій з анімації та медіа-мистецтва від професіоналів індустрії, спеціальну програму, присвячену 90-річчю української анімації, добірку експериментальної анімації та відео-арту, тематичні позаконкурсні покази і дитячу програму.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY