detector.media
26.09.2017 13:40
Колишні власники розповіли про обставини продажу ТРК «Радіо-Ера»
Колишні власники розповіли про обставини продажу ТРК «Радіо-Ера»
Колишні власники ТОВ ТРК «Радіо-Ера» задоволені тим, що пакет акцій компанії придбав «саме інвестор з американським корінням»

Екс-власники ТОВ ТРК «Радіо-Ера» заявили, що «ухвалили важливе, але непросте рішення про продаж пакета «Радіо-Ера» ФМ».

Про це йдеться в заяві на сайті компанії.

«Процес тиску на нас отримав несподівану розв'язку - продаж пакета акцій саме інвестору з американським корінням, який, з точки зору міжнародної юридичної і політичної практики, зможе забезпечити захист права на незалежну і професійну журналістику», - наголошується в заяві. 

«Сьогодні наші стратегічні партнери (а тепер вже і нові власники), добре розуміють, що таке якісне медіа і що таке свобода слова. Тому віримо, що «Радіо-Ера», як і інші незалежні українські ЗМІ, чекає хороше майбутнє. Віримо, що майбутнє є і у свободи слова в Україні», - зазначається в заяві.

Як повідомляв «Детектор Медіа», Компанія Dragon Capital завершила операцію з придбання ТРК «Радіо-Ера».

Радіостанція стане ще одним важливим активом в структурі медіа-власності Dragon Capital, яка вже володіє суспільно-політичним журналом Новое Время і однойменним інформаційним інтернет-порталом, підкреслили в компанії.

Нагадаємо, що в січні 2016 року керівництво ТРК «Ера» заявило, що вважає статтю «Дорогі російські ведучі та каламутні гроші. Соратники Януковича профінансують українське радіо», опубліковану в «Новом времени» 30 грудня, «проявом недобросовісної конкуренції з боку ЗМІ, фінансованої представниками нової правлячої “Сім’ї”».

«Ми вимушені констатувати, що публікації з подібною стилістикою мають усі ознаки замовної «мутної» політичної джинси, яка останнім часом активно розміщається під патронатом Адміністрації Президента України... Для чинної влади стало нормою звинувачувати своїх критиків у пособництві Кремлю, називати їх чи то п’ятою колоною чи то прихованими ворогами», — йшлося у відкритому листі до редакції «Нового времени», який надійшов на адресу «Детектора медіа».

А вже в серпні 2017 року Андрій Деркач, якого відкриті джерела вважають власником «Ера-Медіа», звернувся до президента України Петра Порошенка з відкритим листом, у якому повідомив про можливі обшуки у офісі його медіахолдингу і попросив захисту. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY