detector.media
26.09.2017 12:48
В Україну не пускають важко хворого головреда «Голосу ісламу»
В Україну не пускають важко хворого головреда «Голосу ісламу»
Метою візиту Дмитра Хамзи Черноморченка є подача документів на отримання українського громадянства

Головного редактора медіапроекту «Голос ісламу» Дмитра Хамзу Черноморченка в одеському міжнародному аеропорту не пустили на територію України.

Про це Дмитро розповів «Українській правді».

За його словами, з 12 години дня 25 вересня він перебуває в аеропорту і спеціальній кімнаті в зоні вильоту.

Прикордонна служба України відмовилася прийняти Черноморченка і його рідного брата в зв'язку з тим, що вони нібито не довели свою мету візиту.

Метою візиту Хамзи є подача документів на отримання українського громадянства, оскільки його мати була громадянкою України.

Дмитро Черноморченко також повідомив, що пред'явив прикордонникам нотаріально завірений лист господині квартири в Одесі, яку він орендує, що вона готова його прописати, і зворотні квитки з Одеси на суботу.

«У мене онкологія, мені необхідне здорове харчування і хороший сон. Умови, в яких ми перебуваємо, ви бачили, додайте туди відсутність можливості їсти і пити», - розповів Черноморченко.

Видання також нагадує, що Дмитро Хамза Черноморченко - громадянин Росії, змушений жити в Туреччині через тиск на батьківщині.

Як повідомляв «Детектор медіа», 25 вересня Солом’янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту на 40 діб узбецькому журналістові Нарзулло Охунжонову, який 20 вересня попросив політичного притулку в Україні. Він перебуває у міжнародному розшуку Інтерполу, оголошеного Республікою Узбекистан за фактом шахрайства у 2009 році у розмірі 2 тисячі доларів. На цій підставі його затримали прикордонники в аеропорті «Жуляни».

До рішення суду Нарзулло Охунжонов перебував в ізоляторі тимчасового утримання в Києві. Зараз його перевели у Слідчий ізолятор Києва і Київської області.

До Києва узбецький журналіст прибув із Туреччини із дружиною та п’ятьма неповнолітніми дітьми. Його родина наразі також перебуває в столиці України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY