detector.media
25.09.2017 14:07
Українська стрічка «Будинок "Слово"» побореться за звання «Найкращого документального фільму» у Варшаві
Українська стрічка «Будинок "Слово"» побореться за звання «Найкращого документального фільму» у Варшаві
Документальний фільм «Будинок "Слово"» режисера Тараса Томенка, створений за підтримки Держкіно, став одним із 15 фільмів, відібраних до участі. Варшавський міжнародний кінофестиваль, один із найпрестижніших кінофестивалів світу, цьогоріч пройде з 13 по 22 жовтня

Про це повідомили «Детектору Медіа» в прес-службі Держкіно.

Кінострічка «Будинок "Слово"» розкриває одну із найдраматичніших сторінок історії України – винищення української інтелігенції, спеціально зібраної під одним дахом будинку письменників «Слово». Це історія про те, як рай обертається на пекло, як система ламає художника.

Проект фільму став одним із переможців 7-го конкурсного відбору Держкіно, отримавши державну фінансову підтримку розміром 800 тис. грн., загальна вартість виробництва стрічки становить 1 млн 200 тис. грн. Стрічка створювалася компанією «FRESH PRODUCTION GROUP» за підтримки Держкіно України. Продюсерами фільму є Олег Щербина та Юлія Чернявська, авторами сценарію – Любов Якимчук, Ярина Цимбал і Тарас Томенко.

«Автори провели грандіозну роботу з архівами, адже багато матеріалів будуть оприлюднені вперше, а також органічно поєднали їх із кадрами сучасності, запропонувавши одночасно цікаве історичне дослідження та майстерне художнє висловлювання», - зазначав Голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Українська прем’єра стрічки «Будинок "Слово"» відбудеться 27 жовтня у Харкові. З листопада картину можна буде побачити й в інших містах України.

На престижному кінофестивалі у Варшаві відбудеться світова прем’єра картини.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 23 вересня було оголошено лауреатів фестивалю короткого метру «Де кіно», що вдруге пройшов у Києві за спільної ініціативи компаній «1+1 медіа» та Film.ua Group.

Фото: FRESH production

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY