detector.media
24.09.2017 16:02
Посольство США в Україні закликає зняти звинувачення з Миколи Семени
Посольство США в Україні закликає зняти звинувачення з Миколи Семени
Посольство США в Україні заявляє, що кримського журналіста Миколи Семену, якого суд у Криму засудив до 2,5 років умовно, переслідували за протидію незаконній окупації півострова.

Про це повідомляється у Twitter відомства.

«Звинувачення проти журналіста Семени повинні бути зняті, його переслідували за протидію незаконній окупації Криму», – йдеться в повідомленні.

Обвинения против журналиста #Семена должны быть сняты, его преследовали за противодействие незаконной оккупации Крыма. #CrimeaisUkraine https://t.co/3T6hU5fY8w

— U.S. Embassy Kyiv (@USEmbassyKyiv) 22 вересня 2017 р.

Нагадаємо, в квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

22 вересня підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір назвав вирок автору «Радіо Свобода» і «Крим.Реалії» Миколі Семені, якого окупаційний суд у Криму засудив до 2,5 років умовно через його публікації, порушенням свободи вираження думки і свободи засобів масової інформації.

Представництво ЄС в Україні заявило, що вирок кримському журналісту Миколі Семені порушенням свободи думки та свободи медіа на анексованому Росією півострові. Представництво  також наголошує, що Європейський Союз закликає негайно зняти з Миколи Семени всі обвинувачення, а також негайно звільнити всіх, кого ув’язнили з порушенням норм міжнародного права.

Міністерство інформаційної політики України надіслало звернення до Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України для відповідної правової реакції на вирок, винесений кримському журналістові Миколі Семені на анексованому Росією півострові 22 вересня.

Міністерство закордонних справ України висловило протест проти рішення окупаційного суду Крима, яким українського журналіста Миколу Семену засуджено до 2,5 років умовно.

На фото – Микола Семена

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY