detector.media
24.09.2017 15:14
У Росії порушили кримінальну справу щодо тиску на кінотеатри через показ фільму «Матильда» про коханку царя Миколи ІІ
У Росії порушили кримінальну справу щодо тиску на кінотеатри через показ фільму «Матильда» про коханку царя Миколи ІІ
Лідер російської організації «Християнська держава – Свята Русь» Олександр Калінін став фігурантом кримінальної справи про тиск на російські кінотеатри, щоб ті відмовилися від прокату фільму «Матильда» режисера Олексія Учителя.

Про повідомляє «Радіо Свобода».

У МВС Росії повідомили, що Олександр Калінін затриманий. Справу порушено за статтею КК Росії «примус до відмови від вчинення правочину»,

Раніше російський суд заарештував трьох інших активістів «Християнської держави», в тому числі брата Калініна. Їх звинувачують у підпалі авто біля офісу адвоката режисера Олексія Учителя. Під час обшуку в будинку Калініна співробітники поліції виявили ємності з горючою сумішшю й листівки з написом «За Матильду – горіти». Такі ж записки знайшли на місці підпалу.

Олександр Калінін

У Росії в широкий прокат фільм «Матильда» вийде 26 жовтня.

Кампанію проти показу «Матильди» очолює депутатка Держдуми, так звана екс-прокурорка окупованого Росією Криму Наталія Поклонська. Вона стверджує, що картина про стосунки майбутнього імператора Миколи II і балерини Матильди Кшесинської нібито ображає почуття вірян.

Від показу «Матильди» з міркувань безпеки відмовилася російська об'єднана мережа кінотеатрів «Формула Кіно» та «Сінема Парк». У її складі 75 кінотеатрів у 28 містах Росії.

У Кремлі назвали «неприйнятним» обмеження репертуару кінотеатрів «під тиском екстремістів».

Нагадаємо, у серпні підконтрольна Кремлю прокуратура Криму організувала службову перевірку дій сімферопольських прокурорів у зв'язку із застереженням про неприпустимість трансляції трейлера фільму Олексія Учителя «Матильда» в кінотеатрах міста.

Раніше в російських ЗМІ з посиланням на адвоката режисера картини Костянтина Добриніназ'явилася інформація, що прокуратура Сімферополя (Крим) застерегла кінотеатри від показу трейлера російського фільму «Матильда». Такий документ нібито був розісланий після звернення депутатки Держдуми Росії від анексованого Криму, колишнього «прокурора» півострова Наталії Поклонської.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY