detector.media
23.09.2017 16:20
Родичі та адвокат не знають, де перебуває зараз Олег Сенцов
Родичі та адвокат не знають, де перебуває зараз Олег Сенцов
Досі невідоме місце перебування незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, якого відправили по етапу з колонії в Якутії.

Про це повідомив його адвокат Дмитро Дінзе, передає УНІАН.

«Олег перебуває на етапі, його місце знаходження мені невідоме. У кінцевій точці шляху повинні проінформувати адвокатів або родичів. Поки що інформації немає», - сказав захисник.

Відповідаючи на запитання, чим може бути викликане переміщення Олега Сенцова з Якутії і чи можлива підготовка до обміну, Дінзе сказав: «Гадати не буду».

За його словами, Олега Сенцова почали етапувати тиждень тому, хоча є свідчення, що вже 9 вересня він  перебував не в колонії в Якутську, а в СІЗО міста Іркутська, відоме своїми тортурами і знущаннями над засудженими.

Нагадаємо, 9 вересня правозахисники повідомили, що режисер Сенцов знаходиться в іркутському СІЗО, хоча до цього він відбував покарання у виправній колонії в Якутську. 11 вересня з'явилася інформація, що Сенцова вивезли у невідомому напрямку.

11 вересня адвокат режисера Дмитро Дінзе повідомив, що Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) Росії не дає інформації про нинішнє місцезнаходження незаконно засудженого в Росії українця.

12 вересня стало відомо, що Олега Сенцова, незаконно засудженого і ув’язненого в Росії, етапували з іркутського СІЗО в Челябінськ.

Два роки тому, 25 серпня 2015 року,  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

У лютому 2017 року стало відомо, що Росія вдруге офіційно  відмовилася  видати Україні політв’язнів Олега Сенцова й Олександа Кольченка, бо вважає їх своїми громадянами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY