detector.media
23.09.2017 09:30
Вирок Семені порушує принципи ОБСЄ щодо свободи ЗМІ – Арлем Дезір
Вирок Семені порушує принципи ОБСЄ щодо свободи ЗМІ – Арлем Дезір
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір назвав вирок автору «Радіо Свобода» і «Крим.Реалії» Миколі Семені, якого окупаційний суд у Криму засудив до 2,5 років умовно через його публікації, порушенням свободи вираження думки і свободи засобів масової інформації.

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

«Той факт, що він був засуджений і, зокрема, те, що йому заборонено брати участь в будь-якій громадської діяльності, зробить негативний вплив на журналістів і свободу слова», – сказав Арлем Дезір.

«Всі звинувачення проти Семени... порушують принципи ОБСЄ щодо свободи вираження думок і свободи засобів масової інформації. Семена також повинен мати можливість вільно подорожувати», – сказав Дезір.

Раніше, в кулуарах конференції ОБСЄ з імплементації зобов'язань у галузі людського виміру у Варшаві (Польща)  Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір заявив, що його Офіс стежить за справами незаконно затриманих і переслідуваних українських журналістів Романа Сущенка, Миколи Семени і Станіслава Асєєва.

Нагадаємо, в квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

Микола Семена заявляє, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне вираження думки». Правозахисні й журналістські організації вважають переслідування Миколи Семени політично мотивованим.

Сторона звинувачення на засіданні 18 вересня запросила для кримського журналіста Миколи Семени покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, але з відстрочкою виконання на три роки. Прокурор Світлана Будинська також зажадала заборонити Семена займатися будь-якою громадською діяльністю протягом трьох років.

22 вересня підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

На фото - Арлім Дезір

Фото: trend.az

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY