detector.media
22.09.2017 16:06
У Криму журналістові Миколі Семені дали два з половиною роки умовно і заборонили займатися публічною діяльністю
У Криму журналістові Миколі Семені дали два з половиною роки умовно і заборонили займатися публічною діяльністю
У п'ятницю, 22 вересня, підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту, автору Радіо Свобода і Крим.Реалії Миколі Семені

Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю, повідомив кореспондент Крим.Реалії.

До будівлі суду підтримати Миколу Семену прийшли активісти Українського культурного центру. Журналіста також підтримує один із лідерів кримськотатарського руху Ільмі Умеров та інші кримськотатарські активісти.

Напередодні Микола Семена виступив у суді з останнім словом, і заявив, що якщо йому винесуть обвинувальний вирок, це позначиться на всій журналістиці в Росії.

Прокурор 18 вересня вимагав для кримського журналіста Миколи Семени покарання у вигляді трьох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на три роки і позбавленням права займатися будь-якою громадською діяльністю протягом трьох років.

Як повідомляв «Детектор Медіа», звинувачення вимагало для кримського журналіста Миколи Семени трьох років позбавлення волі, але з відтермінуванням виконання на три роки.

Таку вимогу озвучила на засіданні підконтрольного Кремлю Залізничного суду Сімферополя у понеділок, 18 вересня, прокурор Світлана Будинська. Вона також вимагала заборонити Семені займатися будь-якою публічною діяльністю впродовж трьох років.

Нагадаємо, в квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY