detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
22.09.2017 12:23
Нацрада покарала штрафом і попередженням провайдера з Авдіївки
Нацрада покарала штрафом і попередженням провайдера з Авдіївки
21 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення покарала провайдера ФОП Маркелова О.М. з Авдіївки Донецької області одразу двома санкціями: попередженням і штрафом у розмірі 25% ліцензійного збору.

Під час позапланової перевірки 3 серпня Нацрада зафіксувала низку порушень у діяльності провайдера: відхилення від передбаченого ліцензією переліку програм для ретрансляції: не ретранслюються 22 телеканали, натомість ретранслюються 13 телеканалів, не передбачених ліцензією. За це порушення Нацрада оголосила провайдеру попередження.

Також Нацрада виявила, що ФОП Маркелов ретранслює шість російських телеканалів, які не входять до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України: «Феникс+кино», «Кинохит», «Домашний», «Мульт», «Пятница», «Москва 24». За ретрансляцію заборонених телеканалів Нацрада оштрафувала провайдера на 25% суми ліцензійного збору, тобто на суму 6 315 грн.

Регулятор зобов’язав ліцензіата протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до законодавства.

Член Нацради Сергій Костинський повідомив, що російські телеканали в пакеті авдіївського провайдера виявив особисто він під час останнього відрядження в Авдіївку. Моніторинг і перевірку провела представниця Нацради в Донецькій області Наталя Шах, яка підтвердила порушення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY