detector.media
19.09.2017 13:36
Журналіст Станіслав Асєєв передав записку з полону бойовиків
Журналіст Станіслав Асєєв передав записку з полону бойовиків
Донецький публіцист, письменник і блогер Станіслав Асєєв, якого незаконно утримують терористи ОРДО, зміг через адвоката передати матері невеличкого листа

Про це написав на своїй сторінці у Facebook Єгор Фірсов.

«Вдалося дізнатися новини про полоненого журналіста Стаса Асєєв (Васін). Через адвоката він передав своїй матері записку», - написав пан Фірсов.

«Наведу невелику цитату, ті хто читав Стаса, навіть можуть упізнати стиль: «Все нормально - психологічно не розкисаю. Займаюся спортом, навіть бігаю на прогулянках. Місця мало, але я беру часом. Намагаюся уявити собі набережну і згадати колишній маршрут. Взагалі, спогади тут - окремий вид діяльності», - процитував листа друга Єгор Фірсов.

«Так чи інакше, я завжди знав, що одного разу наручники можуть замкнутися, тому частково був до цього готовий. Я шкодую лише про те, що змушую вас через все це проходити...», - написав також ув’язнений журналіст.

«Ще можу сказати, що Стас почав писати книгу, - повідомив також пан Фірсов. - Багато читає і попросив маму передати ще більше книг (в тому числі і роботи полоненого вченого-релігієзнавця Козловського). Ще Стас просить подякувати всім, хто допомагав поширити інформацію про те, що відбувається з ним. Всі його сподівання пов'язані тільки з обміном полоненими. Ані на правосуддя, ані на звільнення шансів, як він вважає, немає».

Як повідомляв «Детектор Медіа», під час 72-й сесії Генеральної асамблеї ООН Президент України Петро Порошенко поставить питання про звільнення українських заручників і політв'язнів

Нагадаємо, 27-річний Станіслав Васін (справжнє ім’я – Станіслав Асєєв) припинив виходити на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Радіо "Донбас.Реалії"» 2 червня. У редакції тоді припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР», а сторінку у Facebook – зламали. 

Згодом бойовики підтвердили, що журналіст у них. 31 липня перша віце-спікерка ВР, представниця України у гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Ірина Геращенко повідомила, що під час скайп-конференції Мінської гуманітарної підгрупи, представники ОРДЛО повідомили про місцезнаходження українського журналіста, блогера Асєєва.

Голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер повідомила, що бойовики ОРДО не дозволяють спілкуватися з родичами журналісту Станіславу Асєєву, якого утримують заручником в окупованому Донецьку з початку червня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY