detector.media
Детектор медіа
19.09.2017 10:33
Колишній редактор КВН поскаржився на тотальну цензуру на російському Першому каналі
Колишній редактор КВН поскаржився на тотальну цензуру на російському Першому каналі
Дмитро Колчин розповів про заборону пісні Віктора Цоя та жартів щодо президентів

Колишній редактор Вищої ліги КВН, капітан команди «СОК» Дмитро Колчин нещодавно дав інтерв’ю для YouTube-каналу Wanna Banana. В ньому зокрема він поскаржився на цензуру на російському Першому каналі, через яку в ефір не потрапляє чимало жартів та сцен.

«У Першого каналу дуже чітка позиція, що це ми йому винні, – розповів Дмитро. – За те, що Перший канал нас запрошує, ми маємо стати на коліна і говорити «Дякуємо!». Я вважаю, що це неправильно».

Говорячи про редакційну політику щодо гри КВН, Колчин зауважив, що, на жаль, цим кораблем давно не заправляє гумор. Це, власне, й стало причиною для редактора піти звідти.

«Якби ви знали, яка там кількість різних цензурних канальних фільтрів! – поскаржився Колчин. – От на цю тему не жартуйте, це прізвище не називайте, а ось це треба прибрати. Все це перетворюється навіть не в «криве дзеркало», а в якийсь збірник анекдотів. Тільки от замість Чапаєва, Пєтьки й чукчи – ось люди».

На запитання, чи не є все це як раз парафією Колчина як редактора, той відповів, що як раз у цьому й проблема, що ні.

«Ти як редактор можеш хоч всратися там, – емоційно відповів Дмитро. – Ти можеш ваяти в будь-яку сторону. Ти знаєш, що навіть пропав цілий пласт авторів, які пишуть про президентів. І от коли починаються авторські збори, ніхто не пише, наприклад, про зустріч Путіна та президенту Казахстану. Ніхто не пише такий номер, бо його ніколи не буде в ефірі. Але буди такі речі, а потім, вже через багато років з’являються, але обов’язково компліментарні».

Також Колчин відповів на питання, чи є в структурі випуску КВН в ефір редактори над редакторами.

«Звичайно, й їх дуже багато, – зізнався колишній кавеенщик. – І один з цих редакторів – настрій, наприклад. Ще один з цих редакторів – актуальна якась подія в країні. У нас був випадок, коли команда, яка потрапила у Вищу лігу, дуже довго готувала конкурс, дуже класний конкурс: це була пісня про те, що треба розібрати балкон. «Перемен требу ют наши сердца» - про балкон: треба лижі прибрати й банки прибрати, а тут ось поставити диван. І ось вони її під пісню Цоя «Перемен» заспівали. В день генеральної репетиції прийшла людина і сказала: «Цю пісню на Першому каналі вмикати неможна. Ця пісня – пряма асоціація з незадоволенням владою».

Дмитро Колчин підкреслив, що люди, які цензурують виступи команд – якісь співробітники Першого каналу. Але, водночас, є й люди безпосередньо в «АМиК», які також перестраховуються, аби на каналі не виникло питань. Адже бувають випадки, коли вже змонтовану програму надсилають на Перший канал, а там її без відома редакції змінюють, вирізаючи цілі шматки.

Фото: скріншот з відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY