detector.media
18.09.2017 14:56
«Вікна-новини» покажуть продовження циклу «ІншоРідні», який отримав престижну премію Adami Media Prize
«Вікна-новини» покажуть продовження циклу «ІншоРідні», який отримав престижну премію Adami Media Prize
З 18 по 22 вересня телеканал СТБ покаже другу частину серіалу «ІншоРідні» кореспондента «Вікна-новини» Дмитра Литвиненка

Про це повідомили «Детектору Медіа» в прес-службі СТБ.  

Перша частина циклу з’явилася в ефірі каналу у вересні минулого року. Через два місяці серіал здобув профільну премію на конкурсі для журналістів зі Східної Європи Adami Media Prize, випередивши близько двохсот конкурентів з шести країн - Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та України. Цикл сюжетів уже використовується як навчальний матеріал на курсах для молодих лідерів і школярів. А в жовтні цього року «ІншоРідні» покажуть в Європарламенті у Страсбурзі.

У другій частині «ІншоРідних» глядачі побачать вже знайомих героїв і дізнаються, що змінилося в їхньому житті за минулий рік. Хто з іноземців-бізнесменів зміг адаптуватися в нашій країні, а у кого, навпаки, посилився конфлікт з оточенням після виходу серіалу. Крім того, спецпроект познайомить з чотирма новими героями.

 «Спочатку планувалося, що проект буде мотиваційним. Але з часом цикл переріс у серйозні копання в собі. Це сміливий проект, тому що люди погодилися говорити не тільки про хороше в нашій країні. Вони говорили ще й про проблеми. Нам було важливо показати недоліки, які притаманні українцям. Показати те, що заважає багатьом з нас бути ефективними», – розповідає автор спецпроекту кореспондент Дмитро Литвиненко.

Масова трудова міграція, відсутність кадрів – проблема, з якою «Вікна-новини» зіткнулися у другому сезоні «ІншоРідних». Команда програми з'ясує, що потрібно для успіху українцям. А подивитися на себе з боку можна буде очима іноземців.

«Ми будемо розбивати міфи про те, що ми – суперпрацівники. Досить часто ми безвідповідальні. І про це не можна мовчати. Ми знову будемо говорити про наші недоліки, про залежність бізнесмена від чиновника, про внутрішні проблеми тощо. Наші герої, як чужорідні тіла в організмі. Вони повинні запускати реакцію, яка призведе до трансформації. Навколо них така трансформація відбувається», – говорить автор проекту.

Перша серія спецпроекту «ІншоРідні-2» стартує сьогодні, 18 вересня, у випусках програми «Вікна-новини» о 17:30 і 22:00.

Нагадаємо, з 11 по 15 вересня «Вікна-новини» показували п’ятисерійний спецпроект «Децибели тиші», присвячений проблемі глухих людей в Україні і можливості її вирішення.

Фото: СТБ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY