detector.media
17.09.2017 12:07
Корпорацію Nikon звинуватили у сексизмі через використання у рекламі виключно чоловіків
Корпорацію Nikon звинуватили у сексизмі через використання у рекламі виключно чоловіків
Японську компанію Nikon звинуватили в сексизмі через рекламну акцію, присвячену 32 професійним фотографам з усього світу. Компанії дорікнули за те, що серед перерахованих авторів немає жодної жінки.

Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на The New York Times.

Рекламну акцію запустив азіатський підрозділ Nikon: для просування моделі D850 автори запросили 32 професійних фотографів. На спеціальній сторінці помістили їх фотографії і короткий опис.

Користувачі Twitter звернули увагу на те, що у рекламній акції задіяні тільки чоловіки-фотографи і вказали на кількість жінок у компанії.

Азіатський підрозділ Nikon пояснив присутність одних чоловіків в кампанії тим, що не змогли вчасно залучити жінок.  

«На жаль, запрошені жінки-фотографи не змогли бути присутніми. Ми визнаємо, що приділили цьому недостатньо зусиль», — зазначили у компанії.

Корпорація Nikon — японська компанія, що спеціалізується на виробництві оптики, оптичних приладів та електронних пристроїв для обробки зображень. Продукція компанії — фотокамери, біноклі, мікроскопи, вимірювальне обладнання тощо.

Нагадаємо, Британський регулятор ASA (Advertising Standards Authority) запроваджує нові правила, згідно з якими рекламні оголошення, які підсилюють ґендерні стереотипи, буде заборонено.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY