detector.media
16.09.2017 10:17
Журналісти «Схем» повідомляють про напад співробітників Управління державної охорони на знімальну групу програми
Журналісти «Схем» повідомляють про напад співробітників Управління державної охорони на знімальну групу програми
В Конча-Заспі (Київська область) на знімальну групу програми «Схеми:корупція в деталях» напали співробітники Управління державної охорони (УДО). Інцидент відбувся біля одного з ресторанів, де в цей час перебував президент Петро Порошенко та інші високопосадовці, повідомив журналіст програми «Схеми» Михайло Ткач.

Про він написав у своєму Facebook.

«Щойно в Конча-Заспі біля одного з ресторанів де в цей час перебував президент Порошенко, прем'єр-міністр Гройсман, віце-спікер Геращенко та ціла низка політиків, на мене і оператора Бориса Троценка скоїли напад співробітники Управління державної охорони, намагаючись завадити зйомці», - повідомив Михайло Ткач.

Пізніше журналістка Наталя Седлецька написала у Facebook, що журналісти програми «Схеми» намагалися з’ясувати, чому співробітники Управління державної охорони та інших бюджетних служб охороняють приватне святкування одного з високопосадовців.

«В одному з заміських ресторанів під Києвом ввечері розпочалася закрита подія. Ми б не звернули на неї увагу, якби не велика кількість адмінресурсу поруч - від працівників УДО до пожежників.. Виявилось - у однієї дуже високопосадової особи - родинне свято. Але ж чому приватну подію "обслуговують" бюджетники? Це і намагалась з'ясувати наша знімальна група – Mихайло Ткач, Борис Троценко  та Ярослав Бондаренко», - зазначила журналістка.

За її словами, працівники Управління держохорони «фізично заламали» журналіста «Схем» та повалили на землю оператора.

«Ми викликали поліцію, і пишемо заяву про перешкоджання журналістській діяльності. Хлопці з УДО, що отримують зарплату з бюджету, "відпрацьовували" подію, що не має жодного відношення до виконання державних функцій. І перестарались», - повідомила Наталя Седлецька.

Нагадаємо, у  центрі Києва два автомобілі марки Mercedes блокували автомобіль знімальної групи програми «Схеми» (спільний проект «Радіо Свобода» і телеканалу «UA:Перший»).

Фото : Facebook Наталі Седлецької

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY