detector.media
16.09.2017 00:33
7 років відбуваються маніпуляції навколо смерті Георгія – Мирослава Гонгадзе
7 років відбуваються маніпуляції навколо смерті Георгія – Мирослава Гонгадзе
До 17-ї річниці з дня загибелі Георгія Гонгадзе його колишня дружина Мирослава Гонгадзе записала відео звернення, яке виклала в Фейсбуці.

У зверненні, зокрема, Мирослава Гонгадзе говорить: «17 років тому з нами не стало Георгія Гонгадзе. Щороку 16 вересня стає для мене черговий нагадуванням неможливості досягти правосуддя, відчуттям безсилля перед системою та усвідомленням процвітання безкарності в Україні. 17 років відбуваються маніпуляції навколо смерті Георгія. Після засудження виконавців злочину замовники залишаються непокараними. Більше того, безпосередній організатор виконання злочину генерал Олексій Пукач може уникнути покарання: хід судового процесу над Пукачем викликає підозри про бажання змінити чи скасувати його вирок про довічне ув'язнення».

Нагадаємо, 15 вересня у Києві на Майдані Незалежності вшанували пам’ять загиблого 17 років тому журналіста та громадського діяча Георгія Гонгадзе. Люди прийшли на акцію з плакатом «Георгій, ми не забули».

Цього ж дня медійники та громадські активісти закликали політиків і чиновників припинити будь-які політичні спекуляції навколо справи Гонгадзе, Шеремета й інших справ, пов’язаних із агресією проти журналістів.

Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналісту. У 2009 році в Київській області було знайдено останки черепа, які, за заявою ГПУ, належать Гонгадзе.

Похорон убитого журналіста відбувся 22 березня 2016 року в Києві. Замовники вбивства досі не встановлені.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY