detector.media
11.09.2017 14:19
СБУ просять надати охорону письменникам-учасникам Форуму видавців у Львові
СБУ просять надати охорону письменникам-учасникам Форуму видавців у Львові
За словами керівництва Форуму, двом письменницям погрожують представники радикальних правих організацій

Керівництво Форуму видавців, який проходитиме у Львові з 13 по 17 вересня, просить СБУ забезпечити охорону письменників, оскільки деякі з них отримують погрози.

Про це повідомила президент Форуму видавців Олександра Коваль в інтерв'ю ZN.UA.

За словами пані Коваль, про погрози на адресу Лариси Денисенко та Олени Герасим'юк вона дізналася з соціальних мереж.

«Декому не подобається, що саме ці автори мають свою позицію, свій погляд. Наприклад, у Денисенко є книга «Майя і її мами». І кажуть, що автор нібито нав'язує дітям форму «нетрадиційної» сім'ї. А в зв'язку з Герасим'юк я, як і ви, теж нічого не розумію, чого вони хочуть. Чим і перед ким вона завинила?» - обурюється Олександра Коваль.

Особисто їй погрози не надходили, як і в офіс форуму, розповіла пані Коваль.

«Ситуація погіршилася минулого тижня, коли  на адресу  начальника СБУ у Львівській області, міського голови Львова Андрія Садового та голови Львівської обласної адміністрації Олега Синютки і з копією на ГО «Форум видавців» надійшов лист від зареєстрованих в Україні неформальних громадських організацій із погрозами, які стосуються двох подій нашої програми», - йдеться в «Офіційній заяві Форуму видавців щодо погроз від представників радикальних правих організацій» за підписом Олександри Коваль, розміщеній на сайті Форуму

Як повідомляв «Детектор Медіа», у 2015 році СБУ заявила, що Форум видавців у Львові використали для провокації російські спецслужби. 

Фото: ЛітАкцент

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY