detector.media
10.09.2017 15:05
Литва висунула на «Оскар» фільм «Іній», який створений за підтримки Держкіно України
Литва висунула на «Оскар» фільм «Іній», який створений за підтримки Держкіно України
Воєнна драма «Іній» режисера Шарунаса Бартаса, створена за підтримки Держкіно України , висунута від Литви претендентом на премію «Оскар» Американської кіноакадемії. За «Оскар» стрічка, в якій одну з ролей виконала Ванесса Параді, змагатиметься в номінації «Найкращий іншомовний фільм».

Про це повідомив голова Держкіно України Пилип Іллєнко у своєму Facebook. 

«Литва відправляє на Оскар за кращій фільм іноземною мовою наш спільний фільм "Іній" Шарунаса Бартаса. Отже фактично за нагороду боротимуться вже дві українські стрічки!», - написав він.

Як повідомляє Бюро української кіножурналістики, таке рішення прийняв Литовський Оскарівський комітет, надавши перевагу «Інею» з-поміж трьох фільмів, серед яких також були «Святий» Андрюса Блажявічюса і «Разом назавжди» Ліни Лужите

Нагадаємо, воєнна драма «Іній» була створена в копродукції Литви, України, Франції й Польщі - за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Литовського кіноцентру, телеканалу АРТЕ (Франція) та Польського Кіноінституту. Виробниками є кінокомпанії ІнсайтМедіа/Татофільм (Україна), Studija Kinema (Литва), КіnоЕlektron (Франція) та Donten & Lacroix Films (Польща).

«Це неймовірно сильне художнє висловлювання режисера Шарунаса Бартаса про війну, яка триває на сході нашої держави, і яка не залишить байдужими глядачів стрічки»,– сказав раніше голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Прем’єра «Інею» відбулась на 70-му Каннському кінофестивалі. Також фільм був показаний на Одеському кінофестивалі в рамках міжнародного конкурсу.

У серпні стало відомо, що фільми «Моя бабуся Фані Каплан», «Лагідна» та «Іній» потрапили до лонг-листа премії Європейської кіноакадемії.

5 жовтня стрічка вийде в український прокат.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY