detector.media
09.09.2017 10:24
Порошенко привітав кіномитців із Днем українського кіно і згадав про Сенцова
Порошенко привітав кіномитців із Днем українського кіно і згадав про Сенцова
Президент України Петро Порошенко привітав працівників кінематографії з нагоди професійного свята - Дня українського кіно, який відзначається у суботу, 9 вересня.

Про це йдеться на сайті глави держави.

«Сердечно вітаю вас із професійним святом - Днем українського кіно. Радий засвідчити, що в національному кіновиробництві відбувся якісний прорив - спільними зусиллями держави і творців кіно сформовано правові засади для його розвитку, у прокат виходять різножанрові стрічки, українські митці успішно представляють нашу країну на міжнародних кінофестивалях. Упевнений, що держава і надалі сприятиме розбудові кінематографічної галузі, її конкурентоспроможності», - зазначив Петро Порошенко.

За його словами, Україна нині переживає відповідальний час боротьби з російською агресією, відстоює свій європейський вибір, незалежність та територіальну цілісність.

«Вдячний митцям, які своїми творами підтримують незборимий дух нації, відкривають світові мужність, гідність і честь українців, їх прагнення жити у вільній справедливій державі. Давайте сьогодні передамо особливі слова привітання Олегу Сенцову. Україна разом з усім світом продовжуватиме боротьбу за його свободу», - написав Петро Порошенко.

Нагадаємо, 7 вересня, виступаючи з посланням до Верховної Ради, Президент Петро Порошенко сказав, що в питанні державної підтримки кінематографа необхідно надавати перевагу кінострічкам патріотичного спрямування, а не фільмам жахів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY