detector.media
08.09.2017 09:41
У Росії заочно заарештували та оголосили у міжнародний розшук прес-секретаря «Правого сектора»
У Росії заочно заарештували та оголосили у міжнародний розшук прес-секретаря «Правого сектора»
Головним слідчим управлінням СК Росії заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту прес-секретаря забороненої в РФ організації «Правий сектор» Артема Скоропадського, який є громадянином Росії, але з 2005 року живе на території України

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні вранці (7 вересня – ДМ), як ви вже, напевно, знаєте, в Росії мене заочно заарештували. Мені цікаві два моменти – якщо був суд, то чи був у мене адвокат? Дуже хотілося б познайомитися з цією людиною. І ще одне – може, українська влада, нарешті, зрозуміє, що ми всі – учасники Майдану і російсько-української війни все ж заслуговуємо громадянство цієї країни», – написав він.

На сайті слідчого комітету РФ повідомляється, що на пана Скоропадського відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.282.2 КК РФ (організація діяльності екстремістської організації). Крім того, прес-секретаря «Правого сектора» Росія огололосила у міжнародний розшук.

Окрім пана Скоропадського заочно заарештовано також Ігоря Чудінова та Георгія Стоцького.

Нагадаємо, 21 жовтня 2016 року у Москві (Росія) в рамках справи прес-секретаря «Правого сектора» Артема Скоропадського  стався обшук у квартирі спецкора телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич, яка навчалася зі Скоропадським на журналістському факультеті МДУ. Слідчі вилучили у журналістки техніку. Під час обшуку співробітники Слідчого комітету РФ також запитували, чи є у журналістки «візитка Яроша».  Тоді «Детектору медіа» прес-секретар «Правого сектора» повідомив, що пані Бабич не має відношення до жодної політичної партії, в тому числі і до «Правого сектора». Пізіше журналістку було викликано на допит.

На фото - Артем Скоропадський

Фото: Facebook

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY