detector.media
07.09.2017 18:11
Міністри оборони країн ЄС за участі генсека НАТО проводять спільні кібернавчання
Міністри оборони країн ЄС за участі генсека НАТО проводять спільні кібернавчання
Міністри оборони країн Європейського союзу зібралися у столиці Естонії Таллінні на неформальну зустріч, що передбачає проведення кібернавчань. Їх мета – відпрацювати реакцію на потенційні атаки хакерів на військові структури ЄС. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ взяв участь у навчаннях як спостерігач.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За вигаданим сценарієм навчань EU CYBRID 2017, хакери атакують командування морською місією ЄС у Середземному морі і починають кампанію в соціальних мережах, щоб дискредитувати операції і викликати протести, повідомляє новинна агенція Reuters.

Кожен із міністрів оборони країн-членів ЄС намагався усунути проблему.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, який брав участь у навчаннях як спостерігач, повідомив, що за останній рік Альянс зафіксував 60-відсоткове зростання числа кібернападів на свої мережі.

Минулого року члени НАТО визнали кіберпростір сферою, в яких альянс має захищати себе так само ефективно, як і в повітрі, на суші і на морі.

Естонія поставила кібербезпеку як один із пріоритетів свого шестимісячного головування в Раді ЄС у другій половині року після того, як через низку кібератак була заблокована робота міжнародних фірм, портів і державних служб.

Нагадаємо, Естонія відмовила в акредитації трьом журналістам російської державної медіагрупи «Россия сегодня» на зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС, яка відбувалася у Таллінні 7 вересня.

Фото: AFP

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY