detector.media
07.09.2017 16:37
Директор КП «Громадський транспорт Мукачева» позивається до закарпатського сайту «pmg.ua», «Цензора.НЕТ» і Нацполіції
Директор КП «Громадський транспорт Мукачева» позивається до закарпатського сайту «pmg.ua», «Цензора.НЕТ» і Нацполіції
Директор комунального підприємства «Громадський транспорт Мукачева» Олександр Бідзіля звернувся до суду із позовом до двох інтернет-ЗМІ та Національної поліції України щодо захисту честі, гідності та ділової репутації.

Про це написало інтернет-видання «Мукачево.нет», опублікувавши фотокопію позовної заяви, повідомляє ІМІ.

Відповідачами є головний редактор інтернет-видання «PMG. Панорама Медіа Груп» Іван Гарагонич, головний редактор інтернет-видання «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов, а також Національна поліція України, йдеться в опублікованому документі.

На думку позивача, інформація, опублікована на офіційному сайті поліції, а потім і на сайтах, є недостовірною і «ганьбить честь, гідність та ділову репутацію».

Видання «Цензор.НЕТ» посилається на Департамент захисту економіки НПУ, а закарпатський сайт «pmg.ua» вказує як джерело інформації сайт «censor.net.ua». 

У жодній з публікацій, включно з новиною на офіційному сайті поліції, немає імен посадових осіб та назви комунального підприємства.

«Враховуючи, що медіа у своїй новині поширюють інформацію, отриману з офіційних джерел, відповідно до положень частини другої статті 302 Цивільного кодексу України, вони не зобов’язані перевіряти її достовірність та не можуть нести відповідальність у разі її спростування. Проте це можливо виключно за умови посилання на таке офіційне джерело», – прокоментував ситуацію юрист Інституту масової інформації Максим Ратушний.

Як повідомив представнику ІМІ в Закарпатській області один із відповідачів – закарпатський журналіст Іван Гарагонич – наразі він жодних офіційних документів щодо судового позову не отримував.

Як повідомляв «Детектор Медіа», Апеляційний суд Житомирської області залишив у силі рішення Житомирського районного суду на користь журналіста газети «20 хвилин» Романа Здорика та газети «20 хвилин», відмовивши народному депутату Бориславу Розенблату у вимозі спростувати газетну публікацію і стягнути з її автора і редакції 100 тисяч гривень моральної шкоди.

Фото: Mukachevo.today

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY