detector.media
05.09.2017 19:38
Кримськотатарська радіостанція «Хаят» планує почати мовлення на окупований Крим
Кримськотатарська радіостанція «Хаят» планує почати мовлення на окупований Крим
Радіо «Хаят», яке почало мовлення на Херсонську область, планує, що його сигнали в найближчому майбутньому доходитимуть до окупованого Росією Криму.

Про це повідомила директорка інформагентства «Кримські новини» і радіо «Хаят» Гаяна Юксель, передає «Укрінформ».

Вона повідомила, що поки що сигнали радіо «Хаят» чути в Каховському районі Херсонської області на частоті 103,5 ФМ, «а також у будь-якій точці світу на сайті інформаційного агентства "Кримські новини", але в найближчому майбутньому буде вирішено і питання мовлення на територію Криму».

«Планів дуже багато і питань, які потрібно вирішити, теж дуже багато. Це й організація відеотрансляції, і підготовка сайту, і розробка мобільної версії, й отримання можливості мовлення на Крим», - зазначила Гаяна Юксель.

Вона наголосила, що «у будь-яких умовах, у будь-яких обставинах, навіть якщо ми далеко від дому, потрібно продовжувати жити, працювати, творити, ростити дітей».

За її словами, наразі радіо веде мовлення українською і кримськотатарською мовами, зокрема, з 9-ї до 19-ї години виходять новини, а о 12 і 17 годині - розширені 20-хвилинні випуски новин з коментарями гостей у студії.

Крім того, є соціально-політичний блок програм, реалізується літературний  проект з відомим літературним ресурсом «Книгарня Є», культурний проект, який розповідає про життя на материку і в Криму, а також про новинки української і кримськотатарської культури. Цікаве також розважальне шоу «Сабадан» («Зранку»), яке ведуть молоді українські і кримськотатарські ведучі.

«Під час ефірів простежується синтез і сплав українського і кримськотатарського - культури, мов, традицій, ситуацій», - розповіла Юксель.

Вона зазначила, що ідея нового радійного проекту з'явилася після того, як Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголосила  конкурс на радійні частоти в так званій кримській прикордонній території, і в результаті перемоги в цьому конкурсі з'явився новий інформаційний ресурс «Хаят». 

Нагадаємо, 11 серпня член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський повідомив про запуск на Херсонщині, на межі з окупованим Кримом нової кримськотатарської радіостанції «Хаят». Радіо вийшло в ефір у Василівці (Херсонська область), на частоті 103.5 МГц.

Головна редакторка нової кримськотатарської радіостанції «Хаят» Гаяна Юксель повідомила, спочатку радіо мовитиме українською і кримськотатарською мовами, пізніше ефір доповнить турецька мова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY