detector.media
05.09.2017 13:00
Путін: Справа режисера Серебренникова не пов’язана з його творчою діяльністю
Путін: Справа режисера Серебренникова не пов’язана з його творчою діяльністю
Кримінальна справа щодо російського режисера Кирила Серебренникова не пов’язана зі сферою його діяльності

Про це заявив Президент Росії Володимир Путін 5 вересня на прес-конференції за підсумками саміту БРІКС у Китаї, повідомляє «Радіо Свобода».

За словами президента РФ, Серебренников не єдиний діяч культури, який перебуває під слідством, нагадавши про справи проти заступника директора Ермітажу і керівництва міністерства культури.

За словами Путіна, влада ніяк не обмежувала творчість пана Серебренникова, який отримував державні кошти. У слідства, за його словами, тільки одне запитання до режисера – про законність витрачання бюджетних грошей і провину режисера може визначити тільки суд.

Нагадаємо, режисер Серебренников був затриманий у Санкт-Петербурзі 22 серпня і доставлений до Москви. Слідство вважає, що він організував розкрадання 68 млн руб, виділених для заснованої ним театральної трупи «Сьома студія», після чого намагався знищити частину доказів. Серебренников відкидає звинувачення на свою адресу. На його підтримку виступили російські театральні і громадські діячі, а в день засідання кілька сотень людей прийшли підтримати режисера до будівлі Басманного суду в Москві.

У справі про розкрадання в «Сьомій студії» проходять її бухгалтер Ніна Масляєва і генеральний директор Юрій Ітін, а також колишній директор «Гоголь-центру» Олексій Малобродський.

9 серпня Масляєва в суді звинуватила Серебренникова і Малобродського у спробі привласнити частину грошей, виділених з бюджету в 2014 році. 23 серпня на засіданні Басманного суду слідчий заявив, що Ітін також дав свідчення проти Кирила Серебренникова.

23 серпня пана Серебренникова помістили під домашній арешт.

4 вересня суд частково задовольнив апеляційну скаргу адвоката та дозволив Серебренникову щоденні прогулянки з 18:00 до 20:00.

На фото - Володимир Путін

Фото: канал "24"

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY