detector.media
05.09.2017 11:15
«Камінь розбрату»: ZIK покаже три фільми про видобуток бурштину в Україні
«Камінь розбрату»: ZIK покаже три фільми про видобуток бурштину в Україні
Перша серія документальної трилогії в ефірі стартує у вівторок, 5 вересня, о 22:00

Телеканал ZIK запланував показ трьох фільмів «Камінь розбрату» про реалії видобутку бурштину в нашій країні.

Про це повідомили «Детектору Медіа» в прес-службі каналу.  

Екоцид по-українськи – як це? Чим живуть поліські бурштинові клондайки? Який стосунок мають заокенські офшори до вітчизняного дорогоцінного каменю? На ці та інші питання покликаний  відповісти «Камінь розбрату».

Перша серія трилогії, яку буде показано сьогодні, розповість про екоцид – винищення природного середовища внаслідок видобутку бурштину. Хоча, як з'ясували журналісти, при правильному видобутку у надрах можна отримувати й дещо дорожче за бурштин!

Також у стрічці йдеться про те, чи є в Україні державні або приватні фірми, які можуть якісно видобувати бурштин і не шкодити природі, адже Полісся має всі шанси перетворитися на пустелю. Які ще небезпеки чекають на нас у майбутньому, якщо негайно не припинити безконтрольний видобуток?

Отже, прем'єра документальної трилогії «Камінь розбрату» відбудеться сьогодні, у вівторок, 5 вересня, о 22:00 на телеканалі ZIK.

Нагадаємо, нещодавно «Детектор медіа» розпитав генерального продюсера ZIK Наталію Влащенко про подробиці її нового проекту зокрема та плани на посаді генерального продюсера ZIK загалом.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY