detector.media
03.09.2017 10:10
Чотири німецькі телеканали транслюватимуть передвиборчі теледебати Меркель-Шульц
Чотири німецькі телеканали транслюватимуть передвиборчі теледебати Меркель-Шульц
Сьогодні, 3 вересня, відбудуться перші і єдині теледебати між двома основними кандидатами на посаду канцлера Німеччини - Ангели Меркель (Християнсько-демократичний союз) і Мартіна Шульца (Соціал-демократична партія Німеччини). Пряме спілкування кандидатів пройде рівно за три тижні до виборів у бундестаг 19 скликання, які відбудуться 24 вересня.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Дев'яностохвилинні дебати будуть транслювати в прямому ефірі чотири телеканали країни – ARD, ZDF, RTL Sat 1. Теледебати розпочнуться о 20.15 за берлінським часом (21.15 за київським).

В залі крім «дуелянтів» будуть знаходитися тільки дві пари ведучих і ті, хто забезпечують трансляцію, а також довірені особи кандидатів. Те, що у залі не буде жодних глядачів вирішила Ангела Меркель, відкинувши пропозицію телеканалів дати «можливість для імпровізацій». В іншому випадку канцлерка не стала б брати участь у теле-поєдинку.

Перший відповідь у ході дебатів буде надане Мартіну Шульцу - так випало в лотереї. Заключне слово – за нинішнью канцлеркою. Регламентом передбачено, що відповіді повинні бути від 60 до 90 секунд, останнє слово не повинно перевищувати 1 хвилини.

В порядку чотири теми: міграція, соціальна справедливість, зовнішня політика, внутрішня безпека.

Очікується, що трансляцію будуть дивитися до 20 мільйонів глядачів. Згідно з опитуваннями громадської думки, до 46% виборців ще не вирішили, за яку партію будуть голосувати.

Це шоста за рахунком теледуель, починаючи з 2002 року. В тому році їх було дві, 2005-го, 2009-го і 2013-го – по одній.

Нагадаємо, у серпні Федеральний уповноважений з проведення виборів Дітер Заррайтер заявив, що вересневі вибори до Бундестагу в Німеччині добре захищені від можливих зовнішніх хакерських атак.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY